Ostalo 2. rujan 2021.

Kvartet osvojio opatijsku publiku prve večeri MIK- a

Kvartet osvojio opatijsku publiku prve večeri MIK- a

U Opatiji uvjerljivu pobjedu ostvario kvartet Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu” sa 122 osvojena glasa opatijske publike

Mikovska je karavan krenula! U svoju prvu luku uplovila je s nestrpljenjem da sve ono što je pripremila predstavi pred svojom publikom. I sve je bilo baš kako treba. Mikovski. Opatijska Ljetna pozornica odzvanjala je mikovskim skladbama, a publika je svakog izvođača nagradila velikim pljeskom. 

I tako je bilo od samog početka kada su raspoloženi voditelji Mario Battifiaca, Uršula Tolj i Robert Ferlin na pozornicu pozvali skoro pa cijelu mikovsku ekipu. Orkestar, prateći vokali i izvođači ispunili su pozornicu i pokazali “koliko nas ima”, a u cijelu sliku odlično se uklopio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je u ime Grada Opatije i Grada Kastva (s kojim je ostvarena suradnja i izmjena domaćinstava MIK- u) pozdravio svih i posebno naglasio kako je Opatija uvijek uz MIK te će tako i ostati.


Nakon uvodnih riječi započeo je i glazbeni dio u kojem su mikovci predstavili 19 novih skladbi, a za svaku možemo reći da je pronašla put do publike koja je svih 47 izvođača nagradila pljeskom. Kako je to mikovski običaj, publici su podijeljeni glasački listići te je svatko mogao glasati za dvije skladbe. Svojim glasovima publika je treće mjesto dodijelila debitantici Darji Gajšek koja je sa skladbom “Nevestica istarska” (Goran Šarac/Robert Pilepić/Aleksandar Valenčić) osvojila 81 opatijski glas, a nagradu joj je uručio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković. 

Drugu nagradu uručila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Kastva Mirela Smojver, a osvojila ju je Karin Kuljanić koja je skladbom “Od života libar” (Aleksandar Valenčić/Mirjana Bobuš/Aleksandar Valenčić) osvojila 85 glasova, dok je uvjerljivu pobjedu ostvario kvartet Nevia Rigutto, Duško Jeličić, Tamara Brusić i Mauro Staraj sa skladbom “Da bimo i k letu” (Robert Pilepić/Robert Pilepić/Mauro Staraj) i sa 122 osvojena glasa opatijske publike. Sve je bilo baš kako je i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, koji je pobjednicima uručio nagradu, naglasio- sa željom da “bimo tako i k letu” uživali uz MIK.

Izvođenjem pobjedničke skladbe spušten je zastor na opatijsku mikovsku večer, a ona nova festivalsku karavanu čeka već sutra u Rijeci, gdje će mikovci na Trgu Riječke rezolucije zapjevati s početkom u 21 sat.