Ostalo 27. lipanj 2020.

La Repubblica izdala turistički vodič Kvarnera i Rijeke

La Repubblica izdala turistički vodič Kvarnera i Rijeke
Turistička zajednica grada Rijeke intenzivno provodi kampanju na talijanskom tržištu, a kao dio  promidžbene kampanje pripremljen je jedinstveni Vodič kroz okuse i užitke grada Rijeke- Europske prijestolnice kulture 2020. 

Vodič je pripremljen u suradnji s izdavačem najtiražnijih talijanskih novina La Repubblica, izdavačkom kućom GEDI Gruppo Editoriale SpA iz Rima.
 
Kampanja na talijanskom tržištu plasirana je za cijelo područje Kvarnera zajedno s otocima Rabom, Cresom, Lošinjem, Krkom i Gorskim kotarom, ali s posebnim naglaskom na Rijeku, koja je nositelj titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine.
 
Riječ je o Vodiču sa sugestijama, likovima, povijesnim događanjima, odnosima koji su Kvarner i Rijeku učinili jedinstvenom i neponovljivom pričom. Vodič sadrži detaljne itinerare koji otkrivaju lokalne ljepote, bogatstva i ponudu Kvarnera i Rijeke. Vodič također nudi brojne preporuke i prijedloge o najboljim mjestima za jelo, za kupnju autentičnih riječkih suvenira i domaćih proizvoda te preporuke brojnih smještajnih objekata na području cijelog Kvarnera, Rijeke i Gorskog kotara. 

Stavlja se naglasak na nezaboravan odmor, koji odiše šarmom i autentičnom tradicijom hrane i vina, na obali i na otocima s morskom kuhinjom koja se temelji na ribi, školjkama i plodovima mora, a u planinama Gorskog kotara s jelovnicima bogatim divljači i gljivama.
 
Izvrsni tekstovi, precizno sastavljeni od tima stručnjaka, čitatelju će pružiti pregledan, ažuran i precizan alat koji će ga voditi ,”za ruku” u obilasku grada i njegovih manifestacija. Priče, likovi i gospodarski kontekst ispričani su u posebnim reportažama i ciljanim produbljivanjima. Putovanje kroz okuse i užitke Kvarnera i Rijeke u Vodiču završava poglavljem posvećenom lokalnim manifestacijama, enogastronomskim užicima i aktivnom odmoru.