Ostalo 15. veljača 2020.

Maškarana Klapa Skalin osvojila žiri i publiku u Opatiji

Maškarana Klapa Skalin osvojila žiri i publiku u Opatiji

Klapa Skalin iz Matulja apsolutni je pobjednik 11. Maškaranog klapskog maratona koji je sinoć održan u Opatiji.

Originalan, spektakularan  i zabavan bio je 11. Maškarani klapski maraton, jedno je od najveselijih i najzabavnijih karnevalskih događanja na Kvarneru. 


Oko dvije tisuće posjetitelja i sudionika stopljenih u vrhunsku atmosferu, preko tri sata je uživalo u zanimljivim i dosjetljivim izvedbama, tekstovima i aranžmanima, koreografijama i izvedbama klapa za koje se može sa sigurnošću reći da su se itekako pripremile za svoje nastupe.


Sve je započelo maestralnim izlaskom na pozornicu nenadmašnih voditelja Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete kojima se pridružila i "Predsjednica u odlasku" koju je odlično odigrao inače i predsjednik ocjenjivačkog suda Nikola Peršić. 


I već u prvim sekundama manifestacije bilo je jasno da će ovo biti doista spektakularna večer. Potvrdili su to i Frlanski te Žejanski zvončari koji su na kraju svojih nastupa zajedno zazvonili i time izazvali oduševljenje publike.


Nakon tradicionalne uvodne skladbe Ženske klape Volosko, show se nastavio pod voditeljskom palicom spomenutog dvojca, koji je izazivao salve smijeha u dvorani, pa je uslijedio i natjecateljski dio u kojem je nastupilo 10 klapa i to: Teha Cres, Reful Rijeka, Trogirski kanti, Grobnik, Kolura Split, Mirakul Opatija, Kamelija Opatija, Kastav, Skalin Matulji i Valdibora Rovinj.


Nastupe klapa ocjenjivao je ocjenjivački sud u sastavu: Nikola Peršić, Jadranka Čubrić, Eduard Kišić, Betty Jurković, Tony Cetinski, Tamara Brusić, Aleksandra Kućel Ilić, Vera Aničić, Mario Mlinarić, Daniela Grlaš, Marina Medarić i Andrej Baša, a publika je glasala putem 1 500 glasačkih listića na kojima je zaokruživala svog favorita. 


Dok su se zbrajali glasovi, publiku je vrhunski zabavila klapa Baladur koja je, povodom Valentinova, izvela splet najljepših hrvatskih ljubavnih skladbi, a kojoj je publika zdušno pomagala zborskim pjevanjem.


Treću nagradu ocjenjivačkog suda osvojila je klapa Kamelija, drugu klapa Kastav, a prvu klapa Skalin. Nagrade je uručio predsjednik ocjenjivačkog suda Nikola Peršić. Nagradu "Zlatni karić" za najbolju a capella izvedbu, po ocjeni ocjenjivačkog suda, osvojila je klapa Kolura kojoj je nagradu uručio pusni gradonačelnik Dule. 


Organizatorica i idejna začetnica MKM-a Irena Radovanović uručila je nagrade najboljima po glasovima publike a to su: 3. mjesto sa 125 glasova osvojila je klapa Mirakul, 2. mjesto sa 127 glasova klapa Kastav, a 1. mjesto je uvjerljivo osvojila klapa Skalin za izvedbu točke "Opatija Stars" koja je osvojila 501 glas. 


Tako je klapa Skalin postala uvjerljivi pobjednik, a pobjedničkim nastupom i ispaljivanjem konfeta u cijeloj dvorani završen je 11. Maškarani klapski maraton, za kojeg možemo reći da je svakako još jedan jaki opatijski brend čemu svjedoče i rasprodane ulaznice danima prije događanja, kao i nazočnost brojnih medija među kojima i nekih iz inozemstva.

Foto; Luigi