Ostalo 18. siječanj 2015.

Maškarice osvojile srca Crikveničana

Maškarice osvojile srca Crikveničana
Patuljci, vile, miševi, pčelice, zatvorenici, prometni znakovi… Najmlađe su maškare, tradicionalno, zagospodarile Crikvenicom. Mašta, šarenilo boja i dječja razigranost još su se jednom pokazale kao dobitna kombinacija, koja Crikveničane i njihove goste razveseljava iz godine u godinu i tako već pola stoljeća.  

Rijeka maškarica potekla je s Crnog mola prema centru Crikvenice, odnosno novom trgu, Stjepana Radića. Dječja povorka u Crikvenici, jedna od najvećih na ovom području, ove je godine okupila oko 900 maškarica. Sudjelovali su: Dječji vrtić Radost i Osnovna škola Zvonka Cara, iz grada domaćina, ali i gosti iz Dramlja, Jadranova, Selca, Novog Vinodolskog, Kraljevice, Bakra, Hreljina i Grobnika.

“Jako je veselo, puno je djece, svi su pripremili svoje točke i uživamo svi skupa. Dječja povorka se održava već desetljećima, bilo je godina kad u Crikvenici nije bilo maškara, ali dječja povorka se uvijek održala. Trudimo se to sačuvati,” rekla je Gordana Jelenović, voditeljica Turističko- informativnog centra Crikvenica.

Manifestaciju organizira Turistička zajednica Grada Crikvenice, uz pomoć Društva Naša djeca.

“Zadovoljni smo jer nakon četiri godine uspjeli smo održati povorku, a ne samo biti u šatoru zbog ružnog vremena,” rekla je Šira Tomić predsjednica Društva Naša djeca.

Nakon što su se predstavile publici male su maškarice druženje nastavile u crikveničkom šatoru, na parkiralištu Riviera, uz grupu Trend.