Ostalo 10. veljača 2018.

Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci

Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci
Kratak i žestok, 35. po redu Riječki karneval približava se kraju. Očekuje nas ono po čemu je peto riječko godišnje doba i najpoznatije- spektakularna Međunarodna karnevalska povorka, sastavljena od 104 grupe s više od 10.000 sudionika.
 
Ove nedjelje, 11. veljače, kreće velika završna povorka Riječkog karnevala, a od 104 grupe s više 10.000 sudionika njih 10 dolazi iz inozemstva: iz Italije (Verona, Este, Mirandola), Slovenije (Ptuj), Belgije (Seraing), Crne Gore (Budva, Herceg Novi i Tivat), Srbije (Čačak) te Makedonije (Strumica). Još 12 grupa dolazi iz svih dijelova Hrvatske.
 
Kao  novost, na samom početku, predstavit će se povorka mladih- Carnival DJ Session s 10 karnevalskih grupa i oko 2.000 sudionika. 
 
U sklopu povorke će se moći vidjeti i 71 alegorijska kola, a sve koji se taj dan spuste na Korzo kroz povorku će na 6 pozornica voditi: Jadranka Čubrić i Lucio Slama u ulici Ivana Zajca, Ernest Marinković i Neno Pavinčić na Jelačićevom trgu, Ivica Nikolac i Robert Ivanović u Scarpinoj ulici, Josip Krmpotić i Robert Ferlin te Irena Grdinić i Mario Lipovšek na pozornici na Korzu, Ivana Bilen i Denis Brižić na Trgu Republike Hrvatske te Valerio Benčić - Vale i Tomislav Škulj - Tommy DJ na Jadranskom trgu.


Prije početka publiku će na Kozu zabavljati Prve riječke mažoretkinje, a nakon prolaska i posljednje grupe, po tradicionalno Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri, veliki  vatromet te nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć, u kafićima, klubovima i Ex port Delti gdje će okupljene zabavljati grupa Ljubavnici i Duo Pegla te DJ, a na pozornici na Korzu Trio Cukar i kafe.
 
Oni koji ne mogu doći na Korzo u nedjelju, povorku će moći pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr, na YouTube kanalu te u programu HR Radio Rijeke.
 
Nakon završetka povorke, snimka će se odmah moći pogledati na stranici Karnevala, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri bit će emitirana u dva dijela- prvi u subotu 17. veljače, a drugi u nedjelju 18. veljače, oba dana od 12 sati. Posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 48 stranice u Novome listu u ponedjeljak 12. veljače.