Ostalo 1. veljača 2024. Izvor: PGŽ

Meštar Sandi i kraljica Sara posjetili Županiju

Meštar Sandi i kraljica Sara posjetili Županiju
Meštar Sandi Pribanić i kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić u veselom, karnevalskom ozračju posjetili su Primorsko-goransku županiju gdje su ih primile zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Događaj je bio prilika za poziv svima na nadolazeće karnevalske manifestacije zaključno s Riječkim karnevalom koji Županija tradicionalno podržava, a u tu svrhu ove godine izdvojila je iznos od 18.000 eura.


“Dobro nam došli u najveselije godišnje doba! Danas imamo nastupni prijem nove kraljice i starog meštra čemu se uvijek veselimo. Ovo je vrijeme kada svi možemo biti što želimo. Drago nam je ugostiti vas, popričati i zajedno veseliti se petom godišnjem dobu”, rekla je zamjenica.

“Riječki karneval osnažuje ljubav prema tradiciji i ljubav prema našem kraju. Uživajte u njemu i hvala medijima što prate ovaj događaj. Neka cijeli svijet vidi kako nam je ovdje lijepo”, izjavila je pročelnica Duraj.

Meštar Sandi zahvalio je svima koji daju i najmanji dio sebe za karneval, a Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeka daju zaista puno, rekao je i izrazio vjeru u kontinuitet potpore kako bi karneval nastavio rasti. Naglasio je da će u velikoj povorci sudjelovati 93 grupe i 10 tisuća maškara.


Titulu kraljice ove godine ponijela je Sara Đukić iz karnevalske grupe Kirci Bribirci što je prema riječima kraljice, ujedinilo i dodatno povezalo Bribir kojemu je na ponos da nakon dugih 24 godine ponovno imaju svoju kraljicu. Titulu je ponijela spontano, kako je rekla, dovedena je pred gotov čin, no unatoč tome, iskustvo je predivno i veseli se svemu što ju još čeka.

Prijemu su prisustvovali i direktor TZ Rijeka Petar Škarpa te voditeljica projekata TZ Kvarnera Vlasta Mastrović koji su se osvrnuli na doprinos karnevala turističkom razvoju Rijeke i županije.

“Zahvaljujem se Primorsko-goranskoj županiji i Turističkoj zajednici Kvarnera na kontinuiranoj podršci Riječkom karnevalu i karnevalskim skupinama. Naš osnovni cilj je očuvati tradiciju i običaje našeg kraja po kojima smo poznati i priznati i izvan Hrvatske, što je velika vrijednost i baština koju njeguju naše karnevalske grupe i žitelji već stoljećima”, rekao je Škarpa i dodao da su brojne agencije i turoperatori doveli goste u Rijeku i županiju za vrijeme karnevala što rezultira jačanjem pred i posezone. Pozvao je sve građane da se uključe u program Riječkoga karnevala koji je jedini, uz Dubrovačke ljetne igre, uvršten na svjetsku listu 501 događanja koja se ne smije propustiti.

Voditeljica projekata TZ Kvarnera Vlasta Mastrović rekla je kako brojke noćenja rastu sa svakim izdanjem karnevala koji je postao doista prepoznatljiv izvan Hrvatske i motiv dolaska brojnih gostiju, medija i agencija u naš kraj. Turizam i Riječki karneval su kvalitetan spoj, zaključila je Mastrović najavivši da će TZ Kvarner i dalje podupirati ovu uspješnu priču.