Ostalo 25. lipanj 2020.

MIK ove godine neće biti “putujući" festival

MIK ove godine neće biti “putujući" festival
Festival “Melodije Istre i Kvarnera” ove godine neće imati predznak “putujući”. Naime, zbog aktualne situacije održat će se tek jedna festivalska večer i to 5. rujna u Rijeci. 

U svojoj 56. godini života MIK se, kao i cijeli svijet, suočio s pandemijom koronavirusa koja je utjecala, kako na svakodnevni život ljudi tako i na održavanje manifestacija. Tradicionalno održavanje festivala MIK sredinom ili krajem lipnja ove će godine zamijeniti rujan te će se održati jedna festivalska večer i to u Rijeci 5. rujna.

Kao Europska prijestolnica kulture i matična luka MIK- a Rijeka će biti domaćin festivalske večeri koja će se održati na Trgu Riječke rezolucije, a svakako je novost što će festivalsku večer izravno prenositi HRT2 pa će tako, osim gledatelja na trgu, MIK vidjeti svi oni koji neće biti u mogućnosti nazočiti festivalskoj večeri u Rijeci.

S obzirom na upute HZJZ, na trgu će biti ograničen broj gledatelja, a obavijest o ulaznicama bit će objavljena uskoro, kao i konačan popis skladbi i izvođača koji će zapjevati na “Festivalu Melodije Istre i Kvarnera 2020.”. 

Festival će i u svojoj 56. godini postojanja pokazati da tradiciju i ljubav prema svojoj besedi ništa ne može zaustaviti te da ćemo se svi prilagoditi situaciji za koju se nadamo da će uskoro biti samo nešto čega ćemo se sjećati.