Ostalo 2. kolovoz 2021.

Mikovska karavana uskoro kreće na četverodnevni put

Mikovska karavana uskoro kreće na četverodnevni put
Još je manje od mjesec dana ostalo do ovogodišnjeg izdanja Festivala Melodije Istre i Kvarnera, a pripreme su u punom jeku. 

Četverodnevna turneja mikovske karavane započet će u srijedu 1. rujna u Opatiji na Ljetnoj pozornici na kojoj će 47 izvođača po prvi put predstaviti uživo 19 skladbi. Kroz festivalske večeri izvođače i publiku provest će voditeljski trio Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. U suorganizaciji MIK- a u Opatiji sudjeluje i Grad Kastav koji je zaključio četverogodišnju suradnju s Gradom Opatija i izmjenu domaćinstava festivalskih večeri.

U četvrtak, 2. rujna, Riječani će na Trgu Riječke rezolucije doživjeti MIK u njegovoj matičnoj luci, a zatim mikovska karavana dolazi u Crikvenicu gdje će na Trgu Stjepana Radića u petak, 3. rujna održati generalnu probu, a u subotu, 4. rujna, veliku završnu večer festivala.

Suradnja Grada Crikvenice i Grada Novog Vinodolskog započela je 2019., a te je godine Novi Vinodolski i bio domaćin festivalske večeri. Nakon izostanka festivalske večeri 2020. godine, zbog pandemije koronavirusa, došao je red da Crikvenica ugosti MIK i to nakon 43 godine. Učinit će to u velikom stilu- velikim finalom!

Svi oni koji neće imati mogućnost nazočiti na festivalskim večerima, završnu će večer moći pratiti na malim ekranima, u izravnom prijenosu HTV- a na 2. programu. 

Kako bi ljubitelji MIK-a što kvalitetnije mogli pratiti skladbe ovogodišnjeg izdanja festivala pobrinuli su se organizatori. Naime, sve pjesme možete već sada upoznati na YouTube kanalu festivala dok će na radijskim postajama uskoro krenuti i tradicionalne Kartuline z MIK- a. U njihovo emitiranje uključit će se radio i TV postaje kao i portali koji tradicionalno prate MIK. Novost je svakako i način na koji će Novi List povezati tisak i digitalne medije u praćenju MIK- a o čemu ćemo vas uskoro izvijestiti.