Ostalo 29. travanj 2018.

Milenijska fotografija 500 učenika “za našu djecu”

Milenijska fotografija 500 učenika “za našu djecu”
Kanal Ri i Udruga Riječko srce i ove godine pripremili su humanitarnu akciju “Sve za našu djecu”. Akcija je namijenjena Odjelu za slijepe i slabovidne pri Osnovnoj školi Pećina, koju pohađaju slijepa i slabovidna djeca iz cijele Primorsko goranske županije.

Njihova je želja opremiti i urediti senzornu sobu, u kojoj bi slijepi učenici učili i opuštali se, te nabaviti dva stroja na Brailleovom pismu jer su njihovi dotrajali. Na tim se strojevima uče pisti i sva slijepa predškolska djeca iz naše županije.

Podršku akciji svakodnevno daju brojni građani, koji na društvenim mrežama pozivaju sugrađane da nazovu humanitarni telefon 060 90 09 i tako doniraju simboličnih 5 kn. Najveća, odnosno najbrojnija, podrška stigla je iz Prve sušačke hrvatske gimnazije.


Sve su inicirali učenici 2A razreda u koji ide Adriana Katić, slijepa djevojka koja je pohađala Odjel za slijepe i slabovidne OŠ Pećine. Adriana i njezini kolege pokrenuli su cijelu školu i okupili 500 tinjak učenika i profesora te zajedničkom milenijskom fotografijom pozvali građane da zovu humanitarni broj 060 90 09, kao i da 10. svibnja dođu na veliki humanitarni koncert na Trgu Riječke rezolucije gdje nastupaju: Crvena jabuka, Opća opasnost, Gustafi, Denis i Denis, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mia Dimšić, Tedi Spalato, Koktelsi, Mauro Staraj i brojni drugi. Koncert će prenositi Kanal Ri, a paralelno će se iz call centra na 060 90 09 javljati poznati građani.

Na Trgu Riječke rezolucije bit će sve u znaku akcije i dva dana ranije. 8. Svibnja u popodnevnim satima Riječane će zabavljati Klape, a 9. svibnja tamburaški sastavi. Uz to održat će se i sajam rukotvorina učenika riječkih škola, a sav sakupljen novac namijenjen je akciji “Sve za našu djecu”.