Ostalo 16. ožujak 2022. Izvor: PGŽ

Nagrađeni najuspješniji županijski sportaši i klubovi

Nagrađeni najuspješniji županijski sportaši i klubovi
Na svečanosti u Gervaisu nagrađeni najuspješniji sportaši i klubovi PGŽ- a- plavo žutom bojom odana počast i podrška narodu Ukrajine

U Centru Gervais u Opatiji Primorsko- goranska županija organizirala je svečanost u čast najuspješnijih sportaša i klubova u 2021. godini koje tradicionalno nagrađuje za vrhunska sportska postignuća i osvojene medalje na velikim sportskim natjecanjima. Nagrađenima je čestitao župan Zlatko Komadina istaknuvši kako je cilj stvarati kvalitetu u sportu i doprinijeti tome da uspješni sportaši budu prepoznati u svojoj zajednici.

“Prilika je ovo da se prisjetimo sportskih uspjeha i prije svega kažemo hvala onima koji su vrhunskim rezultatima proslavili svoj grad, općinu, svoju regiju i državu i time postali i uzor mladima da se bave sportom. Po tome je naša županija i poznata u Hrvatskoj. Otprilike deset posto stanovništva na razne načine bavi se sportom, a jedini u Hrvatskoj, zahvaljujući zemljopisnim i klimatskim uvjetima, imamo zastupljene sve sportove”, rekao je župan Komadina i uputio čestitke nagrađenima, ali i svim budućim prvacima i prvakinjama.


Dodao je kako PGŽ financira županijsku Zajednicu sportova te s oko 4 milijuna kuna godišnje podupire javne potrebe u sportu, kao i rad Saveza školskih sportskih društava, Saveza sportova osoba s invaliditetom i Saveza sportske rekreacije PGŽ.

Govoreći o potpori sportu, podsjetio je i na recentni županijski kalendar “Crno- bijelo-zlatni” za 2022. godinu koji je PGŽ posvetila zlatnim uspjesima sportaša iz PGŽ- a na svjetskim natjecanjima.

U ime grada domaćina, prisutne je pozdravio opatijski gradonačelnik Kirigin, a plavo žutom bojom na pozornici PGŽ je odala počast i podršku narodu Ukrajine.

A tko su najuspješnijih sportaši i klubovi PGŽ možete pogledati OVDJE