Ostalo 31. siječanj 2024. K.V.

Najveća maškarana utrka u Hrvatskoj ove nedjelje u Rijeci

Najveća maškarana utrka u Hrvatskoj ove nedjelje u Rijeci
"Triatlon klub Rival i Torpedo Runners u suradnji sa TZG Rijeke, drugu godinu zaredom, u sklopu Riječkog karnevala organiziraju, “Torpedo carnival run”, ujedno i 8. kolo Zimske lige - Igor Malešević”.

“Nakon više od 1.500 sudionika do sada, nakon posjeta Delnicama, Fužinama, Klimnu, Kraljevici, Rabu, Čavlima i Kastvu, nakon trčanja po šumi, uz more, po gradskim ulicama, po danu i noći, na otocima i trkaćim stazama, Zimska Liga - Igor Malešević dolazi kući u Rijeku gdje će se trčati - kako drugačije nego maskiran! Pretposljednje kolo ovogodišnje Zimske lige trčat će se po savršeno ravnoj stazi, a bit će potrebno prijeći točno 5 kilometara, odnosno 2 kruga po omiljenoj riječkoj šetnici uz more. U skladu s petim godišnjim dobom trkači će maskirani protutnjati Molo Longom i osvojiti nagrade ne samo za trčanje nego i maštovitost, kreativnosti i originalnost. Torpedo Carnival run i Zimska liga posebna su utrka otvorena svima bez obzira na trkačku formu, klub, dob ili spol pa će tako u nedjelju nagrade moći osvojiti i najbrži i najsporiji te naravno najbolje maskirani pojedinci i grupe”, poručuju organizatori.


Prijave se zaprimaju online na linku. Podizanje startnih brojeva na Molo Longu kreće od 9 sati, za dobru glazbu pobrinut će se DJ Tuni, a start će točno u 10 sati označiti predstavnici Grada Rijeke i TZG Rijeke. Nagrade najboljim trkačima i najboljim maskama u 11 sati uručit će kraljica Riječkog karnevala Sara i Meštar Sandi. U cijeni kotizacije za utrku za 200 najbrže prijavljenih sudionika utrke osigurane su finišerske medalje, ručak, piće, kao i pogodnosti sponzora. 3 najbrže žene, 3 najbrža muškarca, 3 najbolje individualne maske i 3 najbolje maskirana tima, te najsporijeg trkača čekaju pokloni TZG Rijeke i sponzora.