Ostalo 21. svibanj 2017.

Naslov prvaka napokon na Kvarneru

Naslov prvaka napokon na Kvarneru
Rijeka je prvak Hrvatske! Nogometaši Rijeke uvjerljivom pobjedom protiv vinkovačke Cibalije (4:0), kolo prije kraja prvenstva, osigurali su povijesni naslov državnog prvaka. Veliko slavlje razdraganih navijača s Rujevice se preselilo u centar grada, gdje se feštalo do dugo u riječku, šampionsku noć. 

Na Rujevicu se više nije mogla ugurati ni igla. Šest tisuća sretnica i sretnika, koji su se nekako uspjeli dokopati dragocjenog komadića papira zauvijek će pamtiti susret protiv Cibalije i pobjedu (4:0) koja je najdražem klubu donijela povijesnu titulu hrvatskog prvaka. 

Generacije su desetljećima čekale, sanjale i konačno dosanjale- Rijeka je prvak države. Armada je dobila najljepši poklon za tri desetljeća vjernosti plavo- bijelom dresu. 

S posljednjim sučevim zviždukom razdragani navijači pohrlili su na travnjak, a igrači koji su uspjeli sačuvati tek donje rublje preselili na tribine. Rujevica je gorjela. Pjevalo se voljenom klubu i jedinom gradu, skandiralo igračima, Miškoviću, Keku… Sve je konačno, nakon svih ovih godina, “sjelo” na svoje mjesto. 

S travnjaka je rijeka navijača potekla prema srcu grada- riječkom Korzu i Gatu Karoline Riječke. Ludilo je trajalo do dugo u noć.

Riječani sanjaju otvorenih očiju i nikada se ne žele probuditi. Zašto i bi? Rijeka je prvak države (kako to dobro zvuči) u sezoni koju najbolje opisuje Armadin slogan- “sami protiv svih”. Još kad se prvak vrati kući…