Ostalo 2. ožujak 2023. K.V.

Natjecatelji kreću na skijama, a završavaju u jedrilicama

Natjecatelji kreću na skijama, a završavaju u jedrilicama
Skijaško- jedriličarska manifestacija “Galeb Snipe & Ski Race” za vikend na Platku i u Kostreni
  
U organizaciji J.K. Galeb, Ski kluba Rijeka, Goranskog sportskog centra i Primorsko- goranske županije, od petka, 3. do nedjelje, 5. ožujka održat će se “Galeb Snipe & Ski Race” sportska manifestacija koja objedinjuje jedriličarsku regatu u klasi Šljuka i skijaško natjecanje u kategoriji veleslalom. 


Trodnevno natjecanje u petak će otvoriti večernja veleslalomska utrka na Platku, čiji je start predviđen u 18:00 sati, dok će se u subotu i nedjelju jedriti regata ispred Kostrene. 

Okupljanje u Kostreni, predviđeno je u subotu 4. ožujka u 11:00 sati u prostorijama kluba JK Galeb u Žurkovu, uoči starta regate i izlaska pratećih brodova na regatno polje u 12:30 sati. Početak regate u subotu predviđen je u 13:00 sati dok je za nedjelju start regate predviđen u 10:00 sati.


“Galeb Snipe & Ski Race” spaja primorski i goranski kraj županije, a održava se u godini velikih obljetnica, 90. godina od osnutka J. K. Galeb, 90. obljetnice skijaškog natjecanja Jadranski slalom te 30. godina Primorsko- goranske županije i Općina Čavle i Kostrene.