Ostalo 3. travanj 2020.

Nema novooboljelih u PGŽ, raste broj ozdravljenja

Nema novooboljelih u PGŽ, raste broj ozdravljenja

Na području Primorsko- goranske županije nema novih slučaja zaraze koronavirusom Covid- 19. Ukupan broj oboljelih i dalje je 51, a u samoizolaciji je 425 osoba. Polako raste i broj osoba koje su ozdravile. 

Broj oboljelih od koronavirusa Covid- 19 u Primorsko- goranskoj županiji je i dalje 51. Smanjuje se broj osoba koje su u samoizolaciji, kojih je trenutno 425, ali zato raste broj ozdravljenih pacijenata. 

“S lijepim vremenom stižu i malo ljepše vijesti, nemamo novozaraženih i imamo bitno smanjen broj ljudi u samoizolaciji, ako nastavimo ovim tempom možemo imati dobar scenarij”, poručio je primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, pohvalivši sve disciplinirane građane i sve dežurne službe koje su, kaže, na visini zadatka.

“Mi smo vrlo oprezni. Epidemija je u tijeku. Međuitm zaista se radi o dobroj, relativno mirnoj situaciji”, naglasio je ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović.

Na današnjoj konferenciji za medije najavljeno je da će od sljedećeg tjedna lakši slučajevi biti smješteni u crikveničkoj Thalassotherapiji, koja ima kvalitetne uvjete.

“Pacijenti koji su Covid pozitivni s blagim simptomima, a koji su trenutno hospitalizirani u KBC- u Rijeka, sljedeći tjedan će biti premješteni u Thalassotherapiju Crikvenica”, najavila je Đulija Malatestinić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo PGŽ.