Ostalo 8. kolovoz 2019.

Nogometaši Rijeke s 2:0 svladali škotski Aberdeen

Nogometaši Rijeke s 2:0 svladali škotski Aberdeen

Nogometaši Rijeke na Rujevici su sa 2:0 svladali škotski Aberdeen i tako napravili značajan korak prema play off-u Europske lige i toliko željenim skupinama istog natjecanja.

Riječki nogometaši na Rujevici su, pred 6 i pol tisuća gledatelja, večeras dočekali škotski Aberdeen, u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige.


Nažalost, sukladno najavama, ponovno je izostao vjetar u leđa koji sa sjevera igračima daje Armada. No, niti podrška Aberdeenu nije bila prebučna, iako se u “kavezu” Rujevice smjestilo dvjestotinjak “miroljubivih” Škota.


Obje su momčadi u susret ušle oprezno. Jalova je bila terenska nadmoć domaćina. Rijetke prilika domaći nogometaši nisu uspjeli pretočiti u vodstvo baš kao ni gosti još rjeđe izlete na riječku polovicu pa se na odmor otišlo bez golova.


Odlučnije su domaćini krenuli u nastavak susreta  i nakon nekoliko dobrih prilika dočekali vodstvo. U 62. minuti, nakon prekršaja na Capanu, španjolski je sudac pokazao na bijelu točku s koje je mrežu gostujućeg vratara zatresao Čolak, uz erupciju Rujevice. 


Nastavili su pritiskati domaći igrači, što im se isplatilo u 88. minuti, kada je lijepo pogodio Murić za potvrdu vatrometa nad Rujevicom. Na uzvratni susret, koji se u Aberdeenu igra za sedam dana, nogometaši Rijeke tako putuju s prednošću od 2:0. 


Iako još ništa nije gotovo Riječani su barem djelomično naplatiti stare dugove. Podsjećamo škotska je momčad Rijeku izbacila prije četiri godine u drugom pretkolu ovog natjecanja.


Za kraj spomenimo da Rijeka s povoljnim rezultatom iz Škotske ide na boljeg iz “sudara” AEK Larnaca- Gent. Prvi susret na Cipru završio je 1:1.