Ostalo 18. travanj 2024. Klaudio Vrančić

Obilježen Dan PGŽ, laureati: Mišljenović, Frka, Kurti i Let 3

Obilježen Dan PGŽ, laureati: Mišljenović, Frka, Kurti i Let 3
Svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježen Dan Primorsko-goranske županije. U najsvečanijem trenutku Miljenku Mišljenoviću uručena nagrada za životno djelo, dok su godišnje nagrade dobili Danijel Frka, Nikola Kurti i Let 3.

Svečano je danas bilo u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, gdje je Primorsko-goranska županija, uz prisustvo brojnih uzvanika, obilježila svoj Dan. Okupljene su pozdravili predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić pohvalivši rad svih vijećnika, kao i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji se u svom govoru osvrnuo i na aktualni politički trenutak. 


“Želim uputiti čestitke novoizabranim saborskim zastupnicima iz naše županije te im poručiti da budu glasnogovornici svih stanovnika Primorsko-goranske županije i zagovornici politika koje će donijeti željene razvojne iskorake i osigurati bolji život naših građana. Ovaj naš lijepi primorsko-goranski kraj može i zaslužuje više, a ako ne podlegnemo strančarenju i beskorisnim retoričkim sukobima, siguran sam da zajedno možemo učiniti puno”, poručio je Komadina, istaknuvši kako su ljudi najveće bogatstvo naše zajednice te čestitavši ovogodišnjim laureatima.


“Hrvatska ima potencijal da se podigne s donjeg dijela ljestvice razvijenosti unutar EU, a mi u PGŽ kao cilj postavili smo si doseći razvijenije europske regija do kraja ovog srednjoročja. Sve što je u dosegu naših ovlasti kao regionalne samouprave usmjerili smo tom cilju. U partnerstvu s gospodarstvom i sveučilišnom zajednicom nastavljamo dalje razvijati Primorsko-goransku županiju kao društveno pravednu, konkurentnu, održivu i pametnu regiju poželjnu za život i rad. Kao regiju znanja, novih tehnologija, zelene ekonomije, otvorenu za nove ideje i izazove za naše mlade kojima će ovaj kraj bit upravo ono mjesto gdje žele ostati, raditi, stvarati obitelj. Ako se svi zajedno okupimo oko tog cilja onda sigurno možemo uspjeti. Naša tradicija, bogata povijesna, kulturna i prirodna baština, ali u prvom redu naši ljudi, vrijedni, poduzetni, obrazovani, otvoreni, gostoljubivi, naš su najveći potencijal i jamstvo uspjeha”, zaključio je Komadina.


U najsvečanijem trenutku svečane sjednice Županijske skupštine nagradu za životno djelo Primorsko-goranske županije dobio je Miljenko Mišljenović i to za iznimna postignuća u djelatnosti socijalne skrbi, s posebnim naglaskom na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom.


Za osobit doprinos u području kulture, tehničke kulture, očuvanja okoliša i zaštite kulturne baštine nagrađen je Danijel Frka, a za uspješne humanitarne akcije i nesebičnu pomoć potrebitima Nikola Kurti. Županijske godišnje nagrade dobili su i članovi Leta 3 i to za pobjedu na Dori i sveukupan doprinos glazbenoj sceni i promociji Rijeke i Primorsko-goranske županije.


Županijsku svečanost pjesmom su uveličali Klapa Vinčace te Lucija Stipanović i Luka Lukačević, a plesom članice grupe Flame.