Ostalo 24. travanj 2020.

Od ponedjeljka, 4. svibnja, slobodno kretanje po PGŽ

Od ponedjeljka, 4. svibnja, slobodno kretanje po PGŽ

Od posljedica bolesti izazvane koronavirusom Covid- 19, u protekla 24 sata na području Primorsko- goranske županije oporavilo se još pet pacijenata. Broj oboljelih gotovo da se izjednačio s brojem ozdravljenih. Zbog dobre epidemiološke situacije od ponedjeljka, 4. svibnja, slobodno kretanje po cijeloj PGŽ.

S novih pet ozdravljenja, koliko ih je zabilježeno u protekla 24 sata, broj oboljelih od koronavirusa Covid- 19 gotovo da se izjednačio s brojem ozdravljenih. Naime, oboljelih je u ovom trenutku 36, a ozdravljenih 34.

"To su zaista pozitivne brojke. Nadamo se da će i u narednom razdoblju, koje je također izazovno u epidemiološkom smislu, takve brojke i ostati te da će epidemija imati jedan naglašeno silazni tijek", poručio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

Vrlo dobra epidemiološka slika u Primorsko- goranskoj županiji rezultirala je dodatnim popuštanjem mjera, koje je danas najavio primorsko- goranski župan Zlatko Komadina.


"Drago mi je da mogu reći da je epidemiološka situacija u Primorsko- goranskoj situacij povoljna, tako da možemo ukinuti propusnice. Od ponedjeljka 4. svibnja će biti slobodno kretanje po županiji za svih. Do tada apeliram na liberalizaciju izdavanja dozvola s otoka i na otok te iz Gorskog kotara i u Gorski kotar od strane lokalnih stožera", poručio je Komadina.