Ostalo 5. rujan 2019.

Odlična popounjenost obilježila turistički kolovoz u Opatiji

Odlična popounjenost obilježila turistički kolovoz u Opatiji

Porast broja dolazaka i broja noćenja obilježio je turistički kolovoz u Opatiji, a turistički djelatnici dobre rezultate bilježe i u prvih osam mjesec ove godine. 

U kolovozu je na području TZ grada Opatije boravilo ukupno 62.676 gostiju, što je 7% više nego u lanjskom kolovozu, a ostvareno je 261.864 noćenje, što je 5% više u odnosu na isti mjesec protekle godine.

Najveći broj noćenja ostvaren je u hotelskom smještaju (55,37%), kojeg u stopu slijedi privatni smještaj (41,48%), dok ostatak otpada na nekomercijalne oobjekte. 

Najbrojniji gosti u kolovozu bili su gs njemačkog tržišta, a prosječan broj dana boravka turista u tom razdoblju iznosi 4,2 dana. Zanimljivo je i da su najviše noćenja ostvarili gosti stari od 41 do 50 godina


Od početka godine do kraja kolovoza na području TZ grada Opatije boravilo je ukupno 290.040 gostiju, što je povećanje od 3%, koji su ostvarili 932.859 noćenja, što je povećanje od 1,2%.

Najveći broj noćenja ponovno otpada na hotelski smještaj (67%), dok je privatni ponovno smještaj na drugom mjestu (31%).

“Opatija je u kolovozu zabilježila odličnu popunjenost kako u hotelskom tako i u privatnom smještaju. Kako su najveća povećanja noćenja ostvarena u objektima visoke kategorije ta činjenica se odražava i na financijski aspekt turističkog poslovanja, a što se posebno ističe kod privatnog smještaja gdje je ostvareno povećanje broja noćenja od 37% u objektima kategoriziranim s 5 zvjezdica. Ostvareni pokazatelji rezultat su brojnih investicija i ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, aktivne promocije Opatije na domaćem i stranim tržištima te realizacije niza projekata usmjerenih ka jačanju atraktivnosti destinacije. Uzevši u obzir sve navedene podatke i činjenicu da svi pokazatelji bilježe povećanja, možemo reći da smo zadovolji dosadašnjim tijekom sezone. U punom jeku su i aktivnosti za realizaciju događanja u posezoni za koje vjerujemo da će također doprinijeti dobrim turističkim i financijskim rezultatima”, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić.