Ostalo 23. ožujak 2016.

Opatija spremna za blagdane

Opatija spremna za blagdane
Uskršnji doručak i velika potraga za pisanicama u parku Angiolina na uskršnji ponedjeljak u Opatiji.

Tradicionalna kuhana šunka bit će poslužena opatijskim gostima dok će opatijske dame i uskršnji zečevi darivati najmlađe čokoladnim jajima na Uskršnji ponedjeljak u 11 sati u Parku Angiolina. 

Poseban uskršnji doručak za goste i posjetitelje Opatije i velika potraga za čokoladnim pisanicama za najmlađe, u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija, dio su zanimljive blagdanske ponude koja će sljedeći vikend ispuniti prigodnim koncertima, ali i posebnim programima za ljubitelje aktivnog odmora. 

U subotu, u 10 sati, ispred Ville Angiolina za sve zainteresirane bit će organiziran program nordijskog hodanja kroz povijest Opatije uz stručno vodstvo licenciranih vodiča Kluba za športsku rekreaciju Gorovo. 

Na sam Uskrs, u 12 sati, održat će se dva uskršnja koncerta i to tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran na terasi hotela Imperial i koncert Kvarteta Mystique na terasi hotela Milenij.

U ponedjeljak, uz uskršnji doručak u Parku Angiolina, na Slatini će se od 10 do 13 sati održati izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba. Prilika je to razgledati savršeno očuvane automobile koji su na prometnice prvi puta izašli još u prvoj polovici prošlog stoljeća. 
 
Pet tisuća gostiju za Uskrs u Opatiji

Tijekom uskršnjih blagdana u Opatiji se očekuje dolazak 5 tisuća gostiju, koji će ostvariti oko 14 tisuća noćenja, što je na razni lanjske godine. Najviše gostiju se očekuje iz Njemačke i Austrije, a slijede domaći gosti te gosti iz Italije. U Opatiji će biti otvoreno 29 hotela u kojima će sve goste u sobama dočekati uskrsna čestitka s uskršnjim programom, pozivom na uskršnji doručak i kalendarom ovogodišnjih događanja na pet stranih jezika.