Ostalo 27. ožujak 2018.

Opatija za Uskrs idealna destinacija za cijelu obitelj

Opatija za Uskrs idealna destinacija za cijelu obitelj
Animacija za najmlađe, rekreativne aktivnosti, koncerti, sajam umjetničkih djela i autohtonih proizvoda, koncerti, izložbe kamelija i oldtimera te brojni drugi programi očekuju Opatijce i njihove goste. Tijekom Uskršnjih blagdana Opatiju će posjetiti više od 5.000 gostiju koji će u 30 opatijskih hotela ostvariti oko 16.000 noćenja.

Nezaboravna zabava u društvu Alise, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke te neizostavnog Uskršnjeg zeke za mališane te pregršt koncerata i zanimljivih događanja za one nešto starije učinit će predstojećeg Uskrsa Opatiju idealnom destinacijom za čitavu obitelj.

Tijekom produženog vikenda održat će se Uskršnji sajam umjetničkih radova i autohtonih proizvoda na Slatini, na kojem će se od četvrtka 29. ožujka do ponedjeljka 2. travnja predstaviti opatijski umjetnici Eda Mihovilić, Vedran Ružić i Claudio Frank te brendovi Natura Opatija, Atelier Ecostyle, Okusi Kvarnera i Lavandine. Tri dana trajat će i tradicionalna Izložba kamelija u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer na kojem će posjetitelji moći razgledati najljepše primjerke cvijeta koji je postao simbolom Opatije.

Uskrs će obilježiti i brojni zanimljivi glazbeni nastupi. Tako će u petak, 30. ožujka na Slatini od 15 do 18 sati nastupiti Coffee Shop Acoustic, a u subotu 31. ožujka na istom mjestu od 13 do 16 sati zasvirat će Trio Asi. Nešto ranije istog dana priliku za rekreaciju i upoznavanje opatijskih znamenitosti svim zainteresiranima dat će organizirana šetnja i nordijsko hodanje uz stručne trenere, sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline.

Sam Uskrs, nedjelja 1. travnja, proći će u znaku glazbe, a “uvodnu notu” dat će Puhački orkestar Lovran promenadnim koncertom na Slatini u 12 sati, nakon kojeg će nastupiti grupa Pešekani na terasi hotela Milenij, s početkom u 12.30 sati. Na ova dva nastupa nadovezat će se Trio Asi čiji koncert na Slatini počinje u 13 sati, a priliku za zabavu imat će i najmlađi, uz program “Uskršnji zec i Alice” koji počinje na terasi hotela Milenij točno u podne.


Uskršnji ponedjeljak, 2. travnja, započet će uz tradicionalnu izložbu oldtimera- od 10 do 13 sati povijesna vozila moći će se razgledati na Slatini, a glazbenu kulisu ovom događanju dat će nastup Dine Antonića.

Posebno atraktivan bit će program “Uskrs za najmlađe”, koji će također početi u 10 sati na Slatini i trajati do 12 sati. Tijekom tog vremena djeca će se odlično zabaviti uz animatore koji će utjeloviti različite likove iz bajki i priča, poput Alise iz zemlje čudesa, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke, kao i Uskršnjeg zeku koji će biti u društvu Opatijskih dama. Uz druženje, mališani će se moći okušati u nizu prigodnih igri i radionica i skakati kao zečići, izrađivati zečje uši, utrkivati se s vodenim balonima ili prepustiti vještim majstorima oslikavanja lica.

Uskršnja događanja će glazbenim nastupom na Slatini, od 13 do 16 sati, zaključiti Coffee Shop Acoustic.