Ostalo 10. travanj 2024. V.A./Foto Luigi

Opatijska publika uživala u večeri za pamćenje

Opatijska publika uživala u večeri za pamćenje
Humanitarni koncert “Va dihe mora” u Opatiji povodom 25. obljetnice županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije

Opatija je doživjela još jednu večer za pamćenje, zahvaljujući sjajnom koncertu “Va dihe mora”, koji se održao u ispunjenom Centru Gervais. Ispunjenom, ne samo publikom već i pozitivnom energijom, a posebnost koncerta je bila i humanitarna nota te je ta sinergija rezultirala jedinstvenom emotivnom večeri. “Va dihe mora” se održao u organizaciji Primorsko-goranske županije i osam županijskih lučkih uprava, koje ove godine slave 25 godina djelovanja, a program je obuhvaćao mikovske skladbe jer ove godine MIK slavi 60. rođendan.  


Sve skladbe, osim one prve, “Primorski porti”, kojom je otvoren koncert, a nju su zajedno izveli Joso Butorac i ravnatelji županijskih lučkih uprava PGŽ, što je bio doista nesvakidašnji trenutak, ali i sjajan uvod u izvrsnu večer. Na početku su okupljene pozdravili predsjednik zajednice lučkih uprava RH Mario Kružić te župan Primorsko- goranske županije Zlatko Komadina. Obojica su izrazili zadovoljstvo organizacijom koncerta koji je imao humanitarni karakter. Naime, prihod od ulaznica donirat će se Centru za rehabilitaciju “Fortica” u Kraljevici, domu socijalne skrbi za pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. 


Glazbenu večer prepunu emocija vodio je nadahnuti Mario Lipovšek Battifiaca, a na pozornici su zapjevali: Damir Kedžo, ženska klapa Luka, Joso Butorac, Martina Majerle, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Tamara Brusić, klapa Tić, Melanija, Katja Budimčić Sabljar, Duško Jeličić Dule, a zapjevao je i sam voditelj Mario. Glazbeno su izvođače podržali Mladen Žmak, Andrej Baša, Robert Grubišić te Andrej Babić, a nezahvalno je uopće procijeniti kojeg su izvođača gledatelji više pozdravili pljeskom, jer bila je to večer u kojoj su svi bili pobjednici. Smijalo se, pjevalo i plakalo u tih skoro dva sata programa i svakako treba pohvaliti publiku koja je oduševila i same izvođače.


Nakon “Prošeći se z manun po Kvarneru”, skladbe koju su, kao posljednju ove večeri,  izveli svi izvođači zajedno, publika i izvođači su se nastavili družiti u foajeu centra.