Ostalo 4. prosinac 2017.

Opatijski advent započeo uz “Christmas Tree Lighting”

Opatijski advent započeo uz “Christmas Tree Lighting”
Četvrtu godinu zaredom opatijski advent započeo je spektakularnom ceremonijom paljenja lampica “Christmas Tree Lighting” koja se održala u subotu navečer na terasi hotela Continental.

Stotine posjetitelja s nestrpljenjem je čekalo trenutak u kojemu je zasjalo tisuće lampica i uživalo u pravoj blagdanskoj čaroliji u predivnom okruženju i uz najljepše božićne pjesme. U jednosatnom dijelu programa do paljenja lampica repertoar su činile popularne melodije iz cijeloga svijeta, a u njemu su nastupili i poznati bandovi- Passion Play, Love Runners Band, Candy's Trio, Exotic Pop Orchestra, Barcode, Pešekani, a kao posebni gosti ove godine i članovi Učeničkog zbora opatijske osnovne škole s kojima je cijela terasa zapjevala “White Christmas” i “Sretan Božić svakome”.

Martina Majerle ove je godine bila u dvostrukoj ulozi, kao voditeljica, ali je kao i svake godine do sada, nakon paljenja lampica oduševila prisutne izvedbom “All I want for Christmas is You”, zajedno sa Učeničkim zborom i Dječjom plesnom skupinom Gym Dance koja isto tako već tradicionalno nastupa na ovoj ceremoniji, a redovito niže vrijedne uspjehe na mnogim regionalnim natjecanjima.

Prava zabava uslijedila je nakon što su lampice upaljene uz dvosatni koncert Teddy Lion Selection banda koji je dobro poznatim plesnim hitovima, ne samo današnjima, nego i onima dobro poznatima iz 70-ih, 80-ih i 90-ih zagrijao atmosferu i pravom zabavom uveo sve posjetitelje u najljepše doba godine. 


“Ovom ceremonijom tradicionalno započinje advent u Opatiji, a da se radi o kvalitetnom i prepoznatljivom događanju iz godine u godinu dokazuje odaziv i lokalnih posjetitelja, ali i gostiju hotela budući da i ove godine imamo nekoliko grupa i veliki broj individualnih gostiju na smještaju koji su došli ciljano zbog događanja. I ove godine smo se novim elementima potrudili obogatiti ovogodišnju ceremoniju paljenja lampica pa smo tako nakon paljenja lampica pripremili veliki koncert plesnih melodija kako bi svi zajedno u dobrom raspoloženju zakoračili u čaroliju blagdana. Sve je ovo samo uvod u brojna događanja u našim hotelima tijekom cijeloga prosinca od kojih možemo izdvojiti dva iznimna koncerta u hotelu Royal: 16.12. koncert Matije Dedića i svjetski poznate harmonikašice Merime Ključo te svečani novogodišnji koncert Jacques Houdek & Friends, koji se održava 29.12. Bit će tu i jako puno glazbenih programa, popularni Doručak s Djedom Mrazom, dječji božićni koncert…” najavila je Ranka Gismondi, event manager u Amadria Park hotelima u Opatiji.

Ovogodišnja ceremonija imala je i humanitarni karakter te je na njoj sudjelovala i Udruga osoba s invaliditetom iz Opatije. Svi posjetitelji na njihovom štandu kupnjom raznih predmeta koje izrađuju štićenici Udruge mogli su financijski podržati rad Udruge, a donacijom svojih rukotvorina akciju su podržali neki od sudionika Art Mrkata Opatija (Koraljka Jukić, Božena Bubonja Kalebić, Loredana Bradaschia, Argo Teatar, Eda Mihovilić, Katarina Zaraj). 

Druženje se u ugodnom ambijentu terase Continentala nastavilo uz dvosatni koncert i prigodne ponude toplih napitaka i ukusnih zimskih specijaliteta, a sve to je samo uvod u brojna događanja.