Ostalo 14. travanj 2020.

Oporavilo se još pet osoba, stanje u PGŽ stabilno

Oporavilo se još pet osoba, stanje u PGŽ stabilno
Od posljedica koronavirusa Covid- 19 u Primorsko goranskoj županiji se u protekla 24 sata oporavilo još pet osoba. Trenutno na našem području imamo 48 zaraženih, dok je ozdravilo 20 osoba.

“Stanje u županiji je stabilno. Imamo 48 pozitivnih slučajeva i taj broj pada jer je sve više ozdravljenih”, izvijestio je na današnjoj konferencije za medije primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, poručivši kako novooboljelih u protekla 24 sata nema.


“Tijekom ovih tri do četiri ključna tjedna je prosječni faktor dnevnog rasta u PGŽ, zahvaljujući iznimnim naporima, zaista blag 1,05 i u laganom je padu. Taj miran rast treba se nastaviti i u sljedeća dva tjedna i to bi nas moglo ohrabriti da se može razmišljati o popuštanju mjera”, rekao je Vladimir Mićović, ravnatelj NZZJZ PGŽ, pozvavši građane na solidarnost. 

Otvorili ugostiteljski objekt i fitnes centar

Policija je proteklog tjedna i tijekom produljenog vikenda najviše posla imala s čak 890 osoba koje su pokušale napustiti mjesto prebivališta.  

“Što se tiče samoizolacije imamo zabilježenih 11 slučajeva kršenja i 5 postupanja policije vezanih za druge aktivnosti koje spadaju pod kršenje mjera, a odnose se na rad jednog ugostiteljskog objekta, točione vina, fitnes centra…”, poručio je načelnik Policijske uprave primorsko- goranske Tomislav Dizdar.