Ostalo 4. studeni 2023. V.Alilović / R.Kalčić

Poslušajte “Riči moje” - novi singl Klape Baladur

Poslušajte “Riči moje” - novi singl Klape Baladur
Opatijska klapa Baladur nastavlja uspješno djelovanje i predstavlja novu skladbu “Riči moje”

Opatijska klapa Baladur nastavlja uspješno djelovanje i predstavlja novu skladbu s kojom je nastupila na 17. Festivalu “Klape uz mandoline”, održanom u Makarskoj. Klapa uspješno djeluje osam godina te je tijekom svog postojanja postala prepoznatljiv klapski brend na području Kvarnera, ali i šire. 

Ova godina je itekako uspješna za klapu jer je, osim brojnih nastupa, sudjelovala i na Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, gdje se predstavila skladbom “Ne dam te” koja je vrlo rado slušana i emitirana na radijskim postajama u Hrvatskoj, ali i izvan nje.
 

Jedna od rijetkih klapa koja autorski djeluje na ovim prostorima, predstavlja već drugu novu skladbu ove godine, a posebnost je i da su obje skladbe prezentirane na prestižnim klapskim festivalima, što je dokaz kvalitetnog rada kao i pogođenog ukusa publike.

“Riči moje” donose netipičnu klapsku pjesmu kojom klapa izlazi iz zone komfora te se okušala i izvan nje. Autor glazbe i aranžmana je Duško Rapotec Ute, tekst potpisuje Vjekoslav Alilović, dok je vokalni aranžman djelo Marka Fortunata. Za skladbu je snimljen i video spot.

Kao i iza skladbe “Ne dam te” tako je i iza ove stala Scardona - vodeća diskografska kuća u Hrvatskoj specijalizirana za dalmatinsku klapsku glazbu, što je lijepa potvrda puta kojim opatijski Baladur ide.