Ostalo 18. travanj 2017.

"Povratak Frankopana“ na Trsat

"Povratak Frankopana“ na Trsat
"Dani Trsata" počinju danas i traju sve do nedjelje (23.04.), a iz bogatog programa  izdvajamo povijesni kulturno- umjetnički spektakl "Povratak Frankopana“, koji je na rasporedu subotu (22.04.)
 
Dani Trsata tradicionalna su manifestacija koja se svake godine održava u susret blagdanu sv. Jurja, zaštitnika Trsata, a uključuju svečano otvorenje, sportske dane, koncerte, obilježavanje godišnjice oslobođenja Trsata te brojna kulturna i vjerska događanja.
 
U organizaciji manifestacije sudjeluju sve značajnije udruge i tijela prisutna na Trsatu- Klub prijatelja Grada Trsata kao glavni organizator te Mjesni odbor Grad Trsat, Hrvatska čitaonica Trsat, Udruga antifašističkih boraca Rijeka i Gradska glazba Trsat kao suorganizatori.
 
Budući da Klub ove godine slavi 25. obljetnicu od osnutka, a ujedno i Čitaonica slavi svoju 140. obljetnicu postojanja, organizatori manifestacije odlučili su podići ju na višu razinu te je stoga u program po prvi puta uključen povijesni spektakl "Povratak Frankopana", cjelodnevni događaj interaktivnog sadržaja, koji svojim simboličnim nazivom nagovještava povratak Trsata u centar događanja i vraćanje njegovog nekadašnjeg sjaja.
 
Svečano otvorenje "Dana Trsata" je danas u 19 sati, a detaljni program događanja možete pogledati OVDJE.