Ostalo 11. travanj 2019.

Predstavljeni gradovi domaćini, skladbe i izvođači MIK- a 

Predstavljeni gradovi domaćini, skladbe i izvođači MIK- a 
S dvadeset novih skladbi sjajni će se izvođači, od čega čak devet debitanata, predstaviti u šest gradova domaćina ovogodišnjih Melodija Istre i Kvarnera. 

U riječkoj luci, na botelu "Marina", danas je održana press konferencija festivala "Melodije Istre i Kvarnera 2019.", na kojoj je organizator predstavio ovogodišnje izdanje jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj. 

U svoju jubilarnu pedeset i petu godinu MIK ulazi s puno novosti, odličnom produkcijom, s puno novog zvuka i s puno novih lica, a to potvrđuje veliko zanimanje za ovaj jedinstveni festival. 

MIK kreće iz Rijeke, finale u Opatiji

Ove godine raspjevana će karavana krenuti iz Rijeke 16. lipnja te će nakon toga posjetiti Pulu 17., Kastav 18., Punat 19., svakako su lijepe novosti da se MIK vraća u Novi Vinodolski (koji je dogovorio naizmjenično domaćinstvo festivala s Crikvenicom), gdje će zapjevati 20 lipnja, a svoj će put završiti 21. i 22. lipnja u Opatiji koja će tako biti domaćinom finala nakon 49 godina i gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala.  

Kako je najavio direktor festivala Andrej Baša, publika će moći čuti i vidjeti 20 novih skladbi, a posebno ga veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača i novih autora, koji su potvrda da je MIK itekako zanimljiv festival mladima i autorima, ali i da festival ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti čak 9 debitanata, a zastupljeni su doista razni glazbeni žanrovi. Najbolje će i ove godine birati publika i ocjenjivački sud, a nitko od njih neće imati lagan posao.

Izvođači i skladbe

Na ovogodišnjem festivalu će nastupiti: Nina Kraljić (Se dokad je sveta), D'Beni Band (Ni nan bilo sujeno), Nina Fakin (Lipo lito), Neven Barac (Mežnjarov sin), Duško Jeličić i Bonaca (Ana iz Lovrana), Andrina Frleta (Ljubavi), Klapa Tić (Na parapetu), Erik Balija (Mojoj Istrijanki), Joso Butorac (Primorska arija), Martina Majerle (Jubav je jubav), Daniel Moscarda (Ne tribaš spati sama ti), Medea Market Sindik (Skalin), Vivien Galletta (Ča moreš mi zet), Gianluca Draguzet (Lipča su njejna oka dva), Mirjana Bobuš (Naša mendula), Lado Bartoniček (Imala je), Klapa Kamelija (Kolar), Tea Vučak i Nikola Kolačević (Puli mora), Antea Hrelja (Ča će mi ki) i Suzana Matušan (Neka mi tvoje telo reče).


Prema riječima izvršnog producenta festivala Vjekoslava Alilović i ove će se godine nastaviti suradnja s osnovnim školama u gradovima domaćinima, a u revijalnom dijelu prisjetit ćemo se i mikovskih uspješnica koje ove godine slave 25 godina od svog predstavljanja na MIK- u te je za vjerovati da će publiku za mnoge od njih i začuditi ta srebrna obljetnica jer su te skladbe i danas svježe i skoro svakodnevno slušane i pjevane.

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca

Promocija festivala i tradicije našeg podneblja i ove će se godine nastaviti TV i radijskim emisijama u produkciji festivala, a koje će biti emitirane na brojnim medijima diljem Hrvatske. Press služba će, tijekom festivala, svakodnevno izvješćivati i putem web stranice festivala kao i putem društvenih mreža.

I ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati Kruno Veršić  i Frane Frleta, a orkestar čine i izvrsni mladi glazbenici Mateo Žmak, Zvonimir Radišić te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović i ostale prateće službe.