Ostalo 19. travanj 2020.

Primorjem bez propusnice, PGŽ podijeljena u tri dijela

Primorjem bez propusnice, PGŽ podijeljena u tri dijela

Od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog građani se od sada mogu kretati bez propusnice. Primorsko- goranska županija podijeljena je na tri dijela. Uz Primorje to su otoci i Gorski kotar. Unatoč popuštanju mjera epidemiolozi građane pozivaju na odgovornost i oprez. 

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku kojom se, na prijedlog županijskog Stožera, ukida mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Primorsko- goranske županije. 

Mjera se ukida za tri područja, na koja je podijeljena naša županija, a to su: Primorje, Gorski kotar i otoci.

Županija je podijeljena na tri dijela kako bi se izbjegao pritisak na Gorski kotar i otoke, sredine u kojima oboljelih nije bilo ili ih je bilo izrazito malo. 

Propusnica za prelazak iz jednog područja u drugo

Primorjem se tako građani od sada mogu bez e- propusnice kretati na području od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog, a ista je potrebna samo u slučajevima prelaska iz jednog područja u drugo. Isto vrijedi za stanovnike otoka i u Gorskog kotara.

Područje Primorje obuhvaća: Rijeku, Bakar, Crikvenicu, Kastav, Kraljevicu, Novi Vinodolski, Opatiju, Čavle, Jelenje, Klanu, Kostrenu, Lovran, Matulje, Mošćeničku Dragu, Vinodolsku općinu i Viškovo. 

Područje otoci obuhvaća: Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Bašku, Dobrinj, Lopar, Malinsku- Dubašnica, Omišalj, Punat i Vrbnik

Područje Gorski kotar obuhvaća: Čabar, Delnice, Vrbovsko, Brod Moravice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravnu Goru i Skrad.

Epidemiolozi pozivaju na oprez i odgovornost

Iako će Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, koja stupa na snagu odmah, razveseliti mnoge epidemiolozi građane pozivaju na oprez i odgovornost, socijalno distanciranje te korištenje maski i rukavica.