Ostalo 7. ožujak 2024. Izvor: PGŽ

Promo filmu TZ Kvarnera nagrada na festivalu u Berlinu

Promo filmu TZ Kvarnera nagrada na festivalu u Berlinu
Atraktivan promotivni film “Make Your Own Movie” TZ Kvarnera osvojio je prestižnu nagradu na filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu ITB Berlin.

“Iznimno sam ponosna, jako nas je razveselila ova vijest i ovo svjetsko priznanje našem filmu! Kad smo krenuli u projekt izrade filma, htjeli smo naš predivni Kvarner pokazati iz jednog drugog kuta, kroz jedan inovativan način i stvoriti kvalitetan promocijski alat i sadržaj, čiju je stvarnu vrijednost kako vidimo prepoznala i nagradila sama filmska struka”, ponosno je istaknula Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.
 
Snimljen je u produkciji Filmerije i Kinoteke. Redatelj i urednik filma je Sanjin Stanić koji je zajedno s Ljubom Zdjelarevićem i producent, a u suradnji s Edijem Mužinom, potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić, Marina Musulin.

Dodjela nagrada održana je tijekom trajanja najvećeg svjetskog turističkog sajma ITB u Berlinu koji se ove godine održava od 5. do 7. ožujka. Svake godine na ovaj filmski festival prijavi se preko 100-tinjak filmova iz cijelog svijeta, a nezavisni ocjenjivački sud kojeg čini 45 stručnjaka izabire najbolje. Festival se održava od 2001. godine.