Ostalo 17. kolovoz 2017.

Prvo plivačko natjecanje pasa i vlasnika

Prvo plivačko natjecanje pasa i vlasnika
Nakon što su plivači i plivačice odmjerili snage na ruti Šilo- Crikvenica, najstarijemu plivačkom maratonu na Jadranu, stigao je red i na jedno malo opuštenije plivačko natjecanje, u kojemu glavne zvijezde ipak neće biti ljudi, već njihovi četveronožni prijatelji.

Ove nedjelje, 20. kolovoza, će se, s početkom u 19:30, ispred Monty's Dog Beach & Bara u Crikvenici održati "Underdog 2017 Crikvenica", prvo plivačko natjecanje pasa i vlasnika. Naravno, mjesto održavanja nije slučajno odabrano, jer riječ je o svjetski poznatoj plaži za pse, smještenoj u crikveničkoj lučici Podvorska, koja je otvorena još 2010. godine. Zahvaljujući koncesionarima plaže Monty's Dog Beach & Bar Crikvenica, ujedno i organizatorima ove neobične plivačke utrke, brojni vlasnici pasa ovdje već duže vrijeme neopterećeno i bezbrižno uživaju u originalnom sadržaju- kafiću za pse.


Natjecatelji (vlasnik i pas u paru) će imati zadatak krenuti trčeći sa starta, spustiti se na rivu sve do točke za skok ili spust u more, odakle će plivati oko punte i ući u cilj smješten na žalu plaže. Najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade sponzora i to vikend za psa i vlasnike u Hotelu "Kaštel" u Crikvenici, bogata večera za psa i vlasnika u bistrou "Corso" u Crikvenici i večera za psa i vlasnika u konobi "Karoca" u Crikvenici.

Tu priči nije kraj, jer nakon glavne utrke slijede dodatne kategorije natjecanja, namijenjene psima i vlasnicima koji možda nisu sportaši u duši niti veliki plivači, ali najbrže jedu pseći sladoled, tortu i pizzu ili pak najbrže ispijaju pseće pivo. Za pseće pobjede u tim kategorijama čekaju ih i prigodne nagrade.


Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem službene Facebook stranice Monty's Dog Beach & Bar Crikvenica (čak i na dan utrke, 20. kolovoza).