Ostalo 20. siječanj 2017.

Riječki karneval dobio novu kraljicu

Riječki karneval dobio novu kraljicu
Ključ Grada Rijeke u rukama je maškara, a ona koja je od strane žirija prepoznata kao pripadnica kraljevskog roda i koja će sljedećih godinu dana biti predstavnica svih maškara zove se Elaie Filipović. 

Uz svesrdnu pomoć svoje karnevalske grupe Škrljevske maškari Elaie je nadmašila jaku konkurenciju i postala 22. Kraljica Riječkog karnevala, a Meštar Toni preuzeo je od gradonačelnika ključ Grada koji maškarama jamči potpunu vlast sljedećih pet tjedana. 

Meštri ceremonije Izbora Kraljice, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, proveli su punu Dvoranu  mladosti kroz večer urnebesnih nastupa karnevalskih grupa, uz glazbenu podlogu legendarnog Duška Jeličića i Bonace. 

Osim nove Kraljice, Izbor je donio i dvije pratilje- prvu pratilju Petru Prar iz K.U. Gušti su gušti iz Rijeke i drugu pratilju Robertu Dešković iz Karnevalske udruge Vavek parićani iz Matulja. Roberta je slavila dvostruko, jer je ove godine najkarnevalskijom grupom proglašena baš njena-  Karnevalska udruga Vavek parićani za svoj nezaboravni nastup s maskom “Zavavek kuntenta”.
 
Tešku, ali ujedno zabavnu ulogu karnevalskog žirija preuzeli su sljedeći poznavatelji i dokazani ljubitelji Riječkog karnevala i maškarane tradicije: Sandra Ložnik Videčak, Kraljica Riječkog karnevala 2017., Aleksandar Cicimov, član boarda FECC-a- Europskog udruženja karnevalskih gradova, Slobodan Marelja- Bošnjak, vođa Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, Stella Paris, meštrica Maškaranog auto-rallyja Pariz- Bakar, Maja Stepančić tajnica Riječke udruge karnevalista, Egon Vinter predstavnik pokrovitelja Erste&Steiermärkische Bank i Ivan Blažević predstavnik pokrovitelja Renault Adria PA Škurinje. Zajedno s uvaženim žirijem, ove je godine po prvi put za Kraljicu Riječkog karnevala ravnopravno glasala i publika u dvorani, a svi glasovi su tijekom glasanja bili transparentno prikazivani. Uz kraljevsku krunu i statusni “zlatni plašt” te brojne poklone pokrovitelja, nova Kraljica Riječkog karnevala dobila je i posebno dizajnirani poklon od Zlatarne Grabušić.
 
Nova Kraljica Elaie i Meštar Toni su u ime svih maškara vlast u potpunosti preuzeli na kraju ceremonije. Činom predaje ključa Grada od gradonačelnika Vojka Obersnela i najslužbenije je započelo vrijeme karnevala koje će nas provesti kroz brojne maškarane zabave, pjesmu i ples, sportska, gastronomska, humanitarna događanja... i završiti s dvije velike karnevalske povorke 18. i 26. veljače.