Ostalo 5. lipanj 2022. Izvor TZG Rijeka

Riječkim Korzom prošetalo 1700 razigranih maškarica

Riječkim Korzom prošetalo 1700 razigranih maškarica
Dječja karnevalska povorka prošla je Korzom uz pjesmu i ples više od 1700 mićih maškarica i u najrazigranijem ozračju začinila predivan lipanjski dan u Rijeci.

Već od ranog popodneva maškarice su počele pristizati u centar grada u kojem je sve već bilo spremno za dječji karnevalski dan, a uz šarene balone i karnevalske ritmove, na nekoliko lokacija bilo je organizirano oslikavanje lica.


Najslađa maškarana gužva počela se stvarati u 16 sati ispred pozornice na Korzu, gdje su svoje nastupe predstavile Prve Riječke mažoretkinje i dječji zborovi Tratinčice i Male Tratinčice, kao glazbenu uvertiru u glavni događaj dana.

Povorku su poveli uvijek dobro raspoložena Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Sandi koji je za svoju prvu Dječju karnevalsku povorku u novoj ulozi obukao najveseliji meštarski kostim prekriven “smajlićima” kojim je na prvu očarao najmlađe sudionike i izmamio osmijehe svih prisutnih.


Korzo su tada preplavile meduze i drugi morski stanovnici, slatki bonbončići, trešnje, klaunovi, mali turisti, bavarci i ostali simpatični malci koji su na najoriginalniji način oživjeli prizore iz dječje mašte.

Svoje su mališane iz publike bodrili roditelji, nonići i prijatelji, ali i mnogobrojni posjetitelji i turisti koji su bili oduševljeni maskama i koreografijama koje su pokazali najmlađi karnevalisti iz 21 dječje maškarane grupe.


Nakon završetka povorke okupljena su se dječica na Korzu nastavila zabavljati uz Puhački orkestar Lovran i predstavu “Ivica i Marica” Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a karnevalsko se druženje uz osvježenje za sudionike povorke nastavilo i u Exportdrvu.

Tko jučer nije uspio doći na Korzo Dječju je karnevalsku povorku mogao pratiti putem prijenosa uživo na Kanalu Ri i online streama, a svi koji budu htjeli još jednom proživjeti izvanrednu ljetnu Dječju karnevalsku povorku moći će pogledati snimku koja će biti prikazana 16. lipnja u 10 i 50 sati.