Ostalo 16. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Rijeka na krilima Pjace dobila Osijek i skočila na 2. mjesto

Rijeka na krilima Pjace dobila Osijek i skočila na 2. mjesto
Nogometaši Rijeke, u derbiju 8. kola SuperSport HNL-a, na Rujevici su večeras svladali Osijek i "skočili" na 2. mjesto prvenstvene ljestvice

HNK Rijeka - NK Osijek 2:1 (Pjaca 48’, 55’ / Pušić 85')

Rijeka: Labrović - Smolčić, Galešić, Mitrović, Goda - Pjaca (od 62. Bada), Selahi (od 75. Dilaver)- Pašalić (od 90. Bogojević), Fruk (od 90. Radonjić), Janković - Ivanović (od 75. Obregon)

Osijek: Malenica - Gržan (od 59. Drambajev), Manev, Duarte, Guedes - Brlek (od 59. Fiolić), Nejašmić (od 60. Garmash) - Bukvić, Pušić, Lovrić (od 70. Omerović)- Mierez (od 78. Živković)Zagospodarili su Riječani terenom od prvog sučevog zvižduka. Već u prve tri minute isto toliko su puta prijetili Bijeli, ali neprecizni su bili Fruk i Pašalić, dok je Jankovićev udarac zaustavio Malenica, a isti se scenarij ponovio i deset minuta kasnije. 

Do tada potpuno neuvjerljivi Osječani zaprijetili su u 22. minuti. Nejašmićev udarac zaustavio je Labrović, Pušić je odbijanac pospremio u mrežu, ali zgoditak je “poništila” visoko podignuta zastavica pomoćnog suca. 

Prijetili su riječki nogometaši do odmora, najviše udarcima izvana, a posebno opasna bila je lijeva strana, na kojoj je od prve minute zaigrao Pjaca, Čvrst i agresivan pristup Bijelima je donio pljesak tribina, ali ne i promjenu na semaforu.


Na početku drugog dijela publika je vidjela “reprizu” početka utakmice, ali ovog puta s puno sretnijim završetkom. Malenicu je najprije testirao Fruk, a potom, minutu kasnije, “bombom” s 20 metara, svladao Pjaca.  

Samo sedam minuta kasnije raspoloženi je Pjaca ispremiješao gostujuću obranu i postigao svoj drugi pogodak u bijelom dresu. Isti je igrač i treći puta u samo nekoliko minuta publiku podigao na noge. Ovog puta da bi ga pljeskom ispratila s terena.  

Više od rezultata veselio je pristup domaćih nogometaša, koji unatoč vodstvu nisu “skidali nogu s gasa”. Nizale su se prilike, ali pogotka nije bilo. No, totalna ofenziva Rijeke otvorila je priliku Osječanima, koji su u 85. minuti smanjili preko Pušića. 


Posljednjih minuta igralo se otvoreno, ali rezultat se više nije mijenjao. A ovog puta on uistinu nije bio pravo mjerilo jer inferiorni je Osijek od večeras izvrsne Rijeke, što se statistike tiče, bio bolji samo u rubrici obrane vratara.