Ostalo 2. lipanj 2020.

Rijeka na listi najsigurnijih turističkih destinacija

Rijeka na listi najsigurnijih turističkih destinacija

Organizacija “European Best Destinations” odabrala je europska odredišta najmanje pogođena koronavirusom, a na listi se našla i Rijeka.

Svjetska pandemija Covid- 19 zaustavila je turistički promet gotovo u cijelom svijetu i stavila na čekanje sva putovanja u željene destinacije. Popuštanjem mjera i vraćanjem u novu normalu brojne svjetske i europske destinacije prilagođavaju se novonastaloj situaciji te polako otvaraju svoje granice i omogućavaju turistima posjet destinacije.


European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja promovira turizam i kulturu u Europi, odabrala je europska odredišta najmanje pogođena koronavirusom, a na listi se našla i Rijeka. Rijeka se ove godine već drugi put našla na listi „odabranih“ od strane European Best Destinations, kada je početkom godine izabrana u 10 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. godine.


Europska organizacija ističe kako je Hrvatska destinacija s gotovo 20 puta manje slučajeva Covid- 19 virusa u odnosu na ostale europske zemlje. Također izdvajaju Rijeku kao idealnu city- break destinaciju, koja će zasigurno biti top turistička destinacija ovog ljeta. Uz Rijeku na popisu su se našla još dva hrvatska grada - Zagreb i Cavtat.