Ostalo 20. siječanj 2024. Izvor: PGŽ

Sara Đukić nova je Kraljica Riječkog karnevala

Sara Đukić nova je Kraljica Riječkog karnevala
Kraljica Riječkog karnevala 2024. godine je Sara Đukić iz karnevalske grupe Kirci Bribirci. Zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski i Sandra Krpan odlučili su na kratko vrijeme gradsku vlast dati maškarama te su ključ Grada predali Meštru Sandiju i novoj Kraljici, čime je i službeno započelo peto godišnje doba.

Na ovogodišnjem Izboru nastupilo je pet kandidatkinja koje su se u pratnji svojih karnevalskih grupa kroz zabavne igre natjecale za titulu Kraljice Riječkog karnevala. Glasanje za Kraljicu Riječkog karnevala odvijalo se putem službene internetske stranice Turističke zajednice grada Rijeke (od 15. siječnja u 20:00 sati do 18. siječnja u ponoć). Glasovi publike pribrojili su se ocjenama žirija na finalnoj večeri koja se održala danas u Exportdrvu. Tijekom finalne večeri, dodijele su se i posebne nagrade karnevalskim grupama.

Novu Kraljicu u stopu su pratile prva pratilja Sara Priskić iz karnevalske skupine Pom-F-RI i druga pratilja Emma Maljić iz karnevalske skupine Lošinjski karneval, koje su se iskazale svojim plesnim i karnevalskim umijećem. Nagradu za najkarnevalskiji nastup ponijela je Plesna štorija Salsamor, a titulu najkarnevalskije grupe odnijela je karnevalska skupina Lošinjski karneval.

Izboru za novu kraljicu karnevala u ime Primorsko-goranske županije koja ja tradicionalni pokrovitelj Karnevala, prisustvovale su pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban.