Ostalo 16. veljača 2019.

Šarena rijeka mališana "obojila" je Korzo

Šarena rijeka mališana "obojila" je Korzo
More dječjih nasmijanih lica i veselih kostima "zavladalo" je Korzom na 23. Dječjoj karnevalskoj povorci. Više od 4.600 maškarica u 62 karnevalske grupe prošetalo je riječkom "žilom kucavicom" i razveselilo brojnu publiku.

Riječko sunce od ranog jutra išlo je na ruku najmlađima, koji su pokazali šarene kostime i uvježbane koreografije, u koje su utkani sati rada, truda i ljubavi.

Publiku su prije povorke rasplesali Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje. Oni su pripremili teren za ronioce, ribice, štrumfove, bubamare, prinčeve i princeze, kokice, slikare… "Rokeri" su Rijeku dobro prodrmali, a na stotine grla zaorilo se Korzom u isti glas kada su navijači Luke Modrića poveli pjesmu.

Veselu i šarenu povorku predvodili su kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni, zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčakom, Stellom Paulić i Magali Paliskom. Ovogodišnju dječju povorku tradicionalno su zatvorili zvončari.

Svi koji nisu bili u mogućnosti vidjeti vesele maškarice na Korzu ove subote ili pratiti putem jednog od tri moguća prijenosa uživo: na Kanalu Ri, na službenim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTube kanalu moći će vidjeti maškarano dječje ludilo preko snimke povorke koja je dostupna na karnevalskim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr.