Ostalo 20. srpanj 2023. Izvor: JRBF

Sjajna Ana Popović jača od neverina na otvaranju JRBF-a

Sjajna Ana Popović jača od neverina na otvaranju JRBF-a

Fenomenalnim nastupom Ane Popović u Opatiji otvoren ovogodišnji Jerry Ricks Blues Festival

Ni jaki neverin, niti kišne kapi koje su počele padati nakon posljednje odsvirane note nisu uspjeli skinuti osmijehe s lica publike nakon fenomenalnog nastupa Ane Popović na Ljetnoj pozornici u Opatiji s kojim je otvoren ovogodišnji Jerry Ricks Blues Festival. Ana će zasigurno pamtiti svoj premijerni nastup u Opatiji s obzirom na to da ju je publika ispratila stajaćim ovacijama i pozivom na bis, koji bi se vjerojatno i nastavio da nije počela kataklizma i najavljeno olujno nevrijeme koje kao da je odlučilo na brzinu ohladiti uzavrelu atmosferu na Ljetnoj. 


Ana se publici predstavila s presjekom svoje glazbene karijere, a posebnu pažnju dala je skladbama sa svog posljednjeg albuma Power objavljenog prije nešto više od dva mjeseca. Također,  publika je imala prilike čuti i dvije posvete velikim glazbenim imenima- kultnom Tom Waitsu te blues gitaristi Kennyju Wayne Shepherdu. 

“Opatija je bila fenomenalna i jako mi je drago da sam ponovo svirala na Jerry Ricks Blues Festivalu. Publike je bila sjajna i stvarno mi je bilo zadovoljstvo svirati na ovoj pozornici. Svirali smo nove pjesme s kojima smo jako inspirirani. One su pisane upravo za live show i ljudi odlično reagiraju na njih”, poručila je Ana nakon koncerta.


“Osim bluesa u mojoj svirci ima dosta soula, ali i funka kojeg jako volim. Posljednja ploča nam je drugačija u odnosu na ostale, obzirom da se volim iskušati i u drugim glazbenim pravcima”, dodala je Ana koja je na listi suradnji ubilježila imena poput Joe Bonamassa, Keb’ Mo’, Robert Randolph, Joe Satriani, Eric Johnson, Buddy Guy, Zakk Wylde, Dweezil Zappa... 
                                                                                                                                             
Da će večer biti posebna moglo se je osjetiti već od prvih taktova Dika Banovića koji je u akustičnom stilu otvorio ovu fenomenalnu glazbenu večer.

Zadovoljstvo otvorenjem festivala nisu skrivali niti umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal.


“Ovo je definitivno highlight festivala i definitivno jedan od najboljih koncerata koje smo imali prilike čuti”, poručili su umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal te dodali da je feedback publike bio fenomenalan kao i kontrast akustike i elektrike koju su publici isporučili Dik Banović i Ana Popović. 

Festival se nastavlja večeras, 20. srpnja od 21 sat, u Lovranu, uz nastup bandova Trio 99th i The Highlanders. Katie Henry band i Zdenka Kovačiček blues band zasvirat će na draškoj rivi 21. srpnja. Dan kasnije blues karavana seli u Kastav, a nastupaju Delta blues train, Baba Sissoko Mediterranean blues, dok će veliko finale uslijediti 23. srpnja uz Nicolas Kurelić band i King king.