Ostalo 2. rujan 2016.

Sjajni turistički rezultati u Opatiji

Sjajni turistički rezultati u Opatiji
Turistički rezultati u kolovozu potvrdili su sjajnu sezonu u Opatiji, iza koje je najuspješnijih prvih osam mjeseci od osamostaljenja Hrvatske. 

U kolovozu je Opatiju posjetilo gotovo 56 tisuća gostiju, koji su ostvarili nešto manje od 240 tisuća noćenja, odnosno čak 6% više nego u istom mjesecu prošle godine.

Gotovo dvije trećine noćenja ostvarili su hoteli, koji su radili na razini protekle godine. Ostatak većinom otpada na privatni smještaj u kojem je zabilježen veliki porast broja noćenja, od čak 20%. 

Najviše gostiju u kolovozu je u Opatiju stiglo iz Njemačke. Na drugom mjestu bili su Austrijanci, a na trećem Talijani. U top deset ušli su i Mađari, Rusi, domaći gosti, Nizozemci, Poljaci, Francuzi te Srbi. 
 
Prvih osam mjeseci rekordno

U prvih osam mjeseci ove godine ukupno je ostvareno nešto više od 270 tisuća dolazaka te gotovo 865 tisuća noćenja, što je 1% više nego u istom razdoblju prošle godine. Najviše noćenja ponovno su ostvarili hoteli, dok je nešto više od petine noćenja zabilježeno u privatnom smještaju. 

Prvom damom hrvatskog turizma ove su godine najviše šetali Austrijanci, Nijemci, domaći gosti, Talijani i Mađari. 

“Možemo konstatirati da je iza nas turistički najuspješnijih prvih osam mjeseci u Opatiji od osamostaljenja Republike Hrvatske. Dobri rezultati su prije svega posljedica kvalitetne suradnje unutar destinacije na promociji, pripremi i realizaciji turističke 2016. godine. Osim odličnog turističkog prometa, u srpnju 10 posto vise, u kolovozu 6 posto više ostvarenih noćenja, ostvareni su i odlični financijski rezultati prema informacijama hotelijera. Kada je riječ o Opatiji, posao još nije gotov, pred nama su još intenzivne aktivnosti jer jesenska kongresna sezona tek starta, a predstoje nam i jesen i advent s mnogo novosti i iznenađenja,” rekla je Suzi Petričić, direktorice TZG Opatija.