Ostalo 28. prosinac 2014.

Snijeg zabijelio prsten

Snijeg zabijelio prsten
Iako s par dana zakašnjenja pa nismo dočekali bijeli Božić, snijeg je u dijelu "riječkog prstena" ipak pao. Većih problema na sreću nije bilo pa je, u snježnim radostima, većina ipak uživala. 
 
“Utjecaj Genovske ciklone, koja se danas premještala iz Genovskog zaljeva prema sjevernom i srednjem Jadranu, dovelo je do zahlađenja te su na riječkom području pale snježne oborine, uz formiranje snježnog pokrivača, pretežno na području iznad 200 metara nadmorske visine. Palo je od 10 do 30-ak centimetara snijega,” poručio je Bojan Grbavac s Ri-metea.
 
Iako većini donosi radost, snijeg, u kombinaciji s manjkom odgovornosti, može prouzročiti probleme. U promet se stoga nemojte uključivati bez zimske opreme.
 
“Velika količina snijega je pala u relativno kratkom vremenu, tako da je trebalo intervenirati na svim stranama, ali većih problema nije bilo. Posla još ima za odraditi, ali ceste na području "riječkog prstena" su uglavnom prohodne, uz upotrebu zimske opreme. Najviše problema stvara vjetar, posebno u gorju, gdje ima više snijega, a moglo bi ga još biti i ovdje, nošenog vjetrom,“ poručio je Goran Spoja,” voditelj Odjela održavanja iz Cesta Rijeka.
 
U galeriji pogledajte kako je danas bilo u snijegom prekrivenoj riječkoj okolici.

(Veliko hvala svima koji su nam tokom dana slali svoje fotografije)