Ostalo 9. rujan 2023. K.V.

Stotinu harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije u Permanima

Stotinu harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije u Permanima
U nedjelju, 10. rujna, s početkom u 15 sati, u Permanima će se održati 5. Skup armunikaši škole Nike Polesa, u organizaciji Udruge Domaća užanca i partnera Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi “Milan Brozović” Kastav. 

Iako je događaj trebao biti održan u lipnju, odgođen je zbog vremenskih neprilika no ovaj vikend Udruga Domaća užanca priprema pravu poslasticu za sve zaljubljenike u zvuk harmonike. 


Skup armunikaši međunarodnog je karaktera i na njemu nastupa stotinjak harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije. Zamišljen je kao predstavljanje rada škole Nike Polesa i postignuća učenika stoga na skupu sudjeluje i veliki broj djece.

Na skupu se gostima pruža prilika da iz prve ruke saznaju sve o tijeku i procesu proizvodnje harmonike ili da isprobaju svirati harmoniku zahvaljujući prezentacijama proizvođača harmonika Rutar, Alpen i Munda te Totter MIDI sistemima. 


Za večernji program zadužen je Ansambel Erazem. Osim kulturnog djela programa, u sklopu navedenog eventa predstavit će se Pivovara Morčić te OPG Jarbola Ružić, što posjetiteljima pruža mogućnost upoznavanje malih proizvođača vrhunskih pića. 

Za ostalu gastro ponudu bit će zadužen svima poznati Caffe bar Tin. Pokrovitelji ove jedinstvene manifestacije su Općina Matulji, Grad Kastav, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Ilirska Bistrica i Primorsko-goranska županija.