Ostalo 21. siječanj 2021.

Stožer odgovorio na pitanje mogu li se održavati povorke

Stožer odgovorio na pitanje mogu li se održavati povorke
Iz Stožera civilne zaštite PGŽ podsjećaju da je i dalje na snazi Odluka Nacionalnog stožera CZ o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja

Nakon brojnih upita o održavanju maškaranih povorki i ostalih karnevalskih događanja, iz Stožera civilne zaštite PGŽ podsjećaju da je i dalje na snazi Odluka Nacionalnog stožera CZ o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koja je na snazi do 31. siječnja 2021. godine.

Prema Odluci je dozvoljeno održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima može biti do 25 osoba na jednom mjestu i gdje treba voditi računa da je razmak između osoba najmanje 1,5 metara na otvorenom, odnosno 2 metra u zatvorenom prostoru. Temeljem važeće Odluke sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se strogih mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom.

Kontrolu vezano uz poštivanje postupanja po definiranim epidemiološkim mjerama, pa tako i kontrole nad poštivanjem ograničenja kod javnih okupljanja provode djelatnici Ravnateljstva CZ, inspektori državnog inspektorata, policijski službenici i civilna zaštita grada ili općine ovisno o mjestu nadzora.

Isto tako, iz županijskog Stožera napominju da podržavaju pusne običaje i tradiciju našega kraja, ali uz poštivanje svih mjera za čije je provođenje odgovoran organizator manifestacije.