Ostalo 30. lipanj 2023. Izvor: PGŽ

Studenti fakulteta iz Ike praksu će odrađivati i u PGŽ

Studenti fakulteta iz Ike praksu će odrađivati i u PGŽ
Primorsko-goranska županija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisali Sporazum o realizaciji stručne prakse

Primorsko-goranska županija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci potpisali su Sporazum o realizaciji stručne prakse studenata te na taj način postali partneri u dijelu nastavnog procesa.

Kao regionalna samouprava, Primorsko-goranska županija u svom djelokrugu rada i nadležnosti zadužena je za funkcioniranje ustanova poput Regionalne razvojne agencije, Zavoda za prostorno uređenje, Regionalne energetske agencije i brojnih drugih koje su posebno interesantne studentima studijskog programa “Menadžment održivog razvoja”.
PGŽ je od ranije nastavna baza Pravnog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Rijeci, a cilj ove suradnje je da studenti steknu praktična znanja iz područja regionalnog razvoja, energetike, prostornog planiranja, zaštite okoliša i upravljanja projektima.

Sporazum su u prostorima Fakulteta potpisali župan Zlatko Komadina i dekanica Sandra Janković.

“Iznimno mi je drago da je Županija nastavna baza mnogih fakulteta i mjesto prakse studenata u završnim godinama. Vjerujem da ćemo doprinijeti još kvalitetnijem prostornom planiranju i održivosti prostora u PGŽ-u, pogotovo u kontekstu turizma”, navodi župan Komadina.


“Održivi razvoj danas je postao imperativ i ugrađen je u veliki broj aktivnosti. To je prilika za Fakultet da proširi suradnju sa Županijom, ali i prilika za Županiju da prepozna svoje buduće kolege i među studentima pronađe one koji žele razvijati karijeru u tom području”, zaključila je Janković.

Kako navode ispred Fakulteta, stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na preddiplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente. Izvodi se u zadnjem, 8. semestru u iznosu od 420 sati, a studenti uspješnim završetkom ostvaruju 14 ECTS-a.

Po završetku stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprijede svoje praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

Ispred Primorsko-goranske županije potpisivanju Sporazuma nazočili su pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj te Srđan Kovačević ispred Regionalne razvojne agencije PGŽ.