Ostalo 8. rujan 2016.

Starta 3. "Trka oko Krka"

Starta 3. "Trka oko Krka"
Sve je spremno za 3. međunarodnu navigacijsku regatu krstaša "Trka oko Krka”, koja će se od sutra do nedjelje voziti od Novog Vinodolskog do Selca, dakako oko Krka. 
 
Start regate je danas u 19 sati u Novom Vinodolskome, a cilj u Selcu i to najkasnije u nedjelju, 11. rujna, do 14 sati. Predviđena je ruta od otprilike 55 nautičkih milja, a vozi se na relaciji Novi Vinodolski- oko otoka Krka- Selce. 
 
Nakon uspjeha prve i druge "Trke oko Krka", sjajnih reakcija i pohvale publike i natjecatelja i ove se godine očekuje dobar odaziv natjecatelja. Domaćini, članovi jedriličarskih klubova "Jadro" (Selce) i "Burin" (Novi Vinodolski), kažu kako su dosadašnja dva izdanja regate pokazala dva lica akvatorija, jer prve su se godine natjecatelji nadmetali u pratnji primorske bure, a prošle su godine njihov izazov bili bonaca i kurenat. 
 
Prijave se primaju u uredu Regatnog odbora u Novom Vinodolskome, gdje ih je potrebno i osobno potvrditi (najkasnije do 15 sati), a sve informacije mogu se pronaći na web stranici www.yc-jadro.hr
 
Start regate se može pratiti s rive u Novome ili s jednoga od turističkih brodova koji će isploviti iz Novog Vinodolskoga i iz Selca, a live prijenos na portalu Regate online www.regate.com.hr
 
Organizatori 3. "Trke oko Krka" su Jedriličarski klub Yacht Club "Jadro" iz Selca i Jedriličarski klub "Burin" iz Novog Vinodolskog.