Ostalo 23. siječanj 2023. V.A., foto: Luigi

Sve je spremno za raspjevani maškarani spektakl u Opatiji

Sve je spremno za raspjevani maškarani spektakl u Opatiji
Čak devet klapa natjecat će se za nagrade publike i ocjenjivačkog suda izvodeći poznate skladbe u novim aranžmanima i s duhovitim verzijama tekstova

“Maškarani klapski maraton”, jedno od najiščekivanijih karnevalskih događanja na Kvarneru, ove će se godine napokon održati u redovnom terminu i s punim kapacitetima. Sve je spremno da 17. veljače s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, posvjedočimo još jednom sjajnom raspjevanom maškaranom izdanju ovog opatijskog karnevalskog branda. I to 14. put po redu.


Organizator Udruga "MKM" najavljuje nastup čak devet klapa koje će se natjecati za nagrade publike i ocjenjivačkog suda izvodeći poznate skladbe u novim aranžmanima i s duhovitim verzijama tekstova koji se dotiču aktualnih tema koje nas okružuju. Koliko je manifestacija poznata i priznata govori podatak da ove godine čak tri klape dolaze iz Dalmacije, što je svakako potvrda da se popularnost ove manifestacije proširila izvan Kvarnera.

Nastupit će tako: Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Mimoza iz Splita, Muška klapa Rašketa iz Punta, Ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca te Kumpanija Tramuntana iz Kraljevice.


Posebnu večer otvorit će dvadesetak harmonikaša pod vodstvom vrsnog majstora harmonike Nika Polesa, a ista će ekipa nastupiti i u revijalnom programu, za vrijeme zbrajanja glasova. 

Početak prodaje ulaznica je srijeda, 25. siječnja u 8 sati, online putem sistema mojekarte.hr te na prodajnim mjestima: Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji... Cijena ulaznica je 7,5 € za parter te 5,5 € za tribine.