Ostalo 6. travanj 2024. Izvor: Expo GameRi

Svečano otvoren prvi riječki gaming expo - Expo GameRi

Svečano otvoren prvi riječki gaming expo - Expo GameRi
Danas je Rijeka postala epicentar gaminga s otvaranjem prvog riječkog gaming Expo-a, događaja koji je okupio zaljubljenike u igre iz cijele regije.

Svečano otvaranje okupilo je ljubitelje gaminga, stručnjake i zaljubljenike u novu tehnologiju na jednom mjestu. 

“Velika mi je čast izgovoriti sljedeću rečenicu - dobrodošli na prvi Riječki Gaming Expo”, rekao je Nenad Antolović, direktor Riječke razvojne agencije Porin koja je partner događanja. Istaknuo je da gaming industrija nije samo zabava: “to je globalni fenomen koji oblikuje način na koji interaktivno komuniciramo, povezujemo se i stvaramo. Svojim impresivnim brojkama, gaming je postao jezik budućnosti, a Expo GameRi pruža priliku posjetiteljima da istraže sve aspekte ove fascinantne kulture”.


"Ovaj Expo ne bi bio moguć bez podrške naših pokrovitelja, sponzora i partnera, pa želimo izraziti iskrenu zahvalnost svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja", istaknule su organizatorice Marta Glažar, predsjednica Udruge 3. zmaj i Valentina Mišković Yoe, direktorica agencije Rivira izražavajući zahvalnost svima koji su podržali ovaj događaj.


Jana Sertić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, rekla je da ovakva događanja jačaju razvoj propulzivne gaming industrije na lokalnoj, regionalnoj, ali i nacionalnoj razini ali i stvaraju podlogu za djelovanje Sinergane, budućeg Inkubatora za kreativne tehnologije i IT industriju. Posjetiteljima se obratio i Vedran Kružić, ravnatelj Razvojne agencije PGŽ “Prigoda”, istaknuvši važnost ovakvih događanja za regiju. 


Nakon svečanog otvorenja održana je panel rasprava pod nazivom “Kako osnažiti domaću industriju videoigara”. Panel je okupio istaknute stručnjake kako bi dublje istražili izazove i mogućnosti s kojima se suočava domaća gaming scena.