Ostalo 6. lipanj 2024. Izvor: Fiumanka

Sveučilište Charles III pobjednik prve YUFE Fiumanke

Sveučilište Charles III pobjednik prve YUFE Fiumanke
Sveučilište Charles III iz Madrida pobjednik je prve YUFE Fiumanke održane danas u Rijeci. Druga je posada Sveučilišta Nicolaus Copernicus iz Toruńa, a treća Sveučilišta iz Essexa. 

U sklopu 25. Fiumanke održana je međunarodna regata Europske sveučilišne alijanse YUFE (engl. Young Universities for the Future of Europe), na kojoj su uz posadu Sveučilišta u Rijeci zajedrili studenti iz Nizozemske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Cipra, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Francuske te posada Centralnog YUFE ureda.


YUFE Fiumanka izvrstan je završetak radnog druženja u Rijeci kao prilika za povezivanje, zabavu i stjecanje novih vještina. 

Rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija istaknula je kako Sveučilište osim posvećenosti obrazovanju i istraživanjima treba biti integrirano u gospodarski razvoj i život lokalne zajednice, a Fiumanka je upravo idealan način kako može izaći iz zidova. 


Sveučilište u Rijeci i Fiumanka se nadaju da će ova regata postati tradicija unutar YUFE mreže, stvarajući istinsku zajednicu između ovih deset institucija i njihovih lokalnih okruženja. 

Šesnaest timova studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci sudjelovat će ovog vikenda na 3. Studentskoj Fiumanki koja će se održavati od petka do nedjelje.