Ostalo 7. lipanj 2024. V.Alilović/MIK

“Tri mladića” slavljem u Rijeci potvrdila pobjedu na MIK-u

“Tri mladića” slavljem u Rijeci potvrdila pobjedu na MIK-u

Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto uvjerljivo osvojili riječku publiku i jubilarni 60. MIK

Veliko finale jubilarnog izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj bilo je upravo to. Riječki Trg Riječke rezolucije ispunjen do posljednjeg mjesta, odlična atmosfera i sjajan ambijent, baš kao šlag na mikovskoj rođendanskoj torti. A vitalni šezdesetogodišnjak je pokazao da je itekako u formi. Naglasio je to i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je na početku večeri pozdravio publiku u Rijeci ali i svugdje gdje se gledao i slušao program HRT-a. Zahvalio je Melodijama Istre i Kvarnera koje čuvaju tradiciju svoga kraja te zaželio festivalu dug i uspješan život.

Nakon prigodnih riječi, MIK je zapjevao punom snagom, uz podršku gledališta i svaka je skladba nagrađena velikim pljeskom riječke publike, koja je večeras odlučivala ne samo o pobjedniku festivalske večeri nego i cijelog festivala. Uz šesnaest natjecateljskih skladbi publiku su oduševili i nastupi mikovskih velikana, jer svoje su hitove izveli posebni gosti: Vesna Nežić Ružić, Daniel Načinović, Damir Kedžo, Alen Vitasović, Đani Maršan i Mario Lipovšek Battifiaca. Jubilarni MIK svojim su najavama dodatno obogatili i bivši voditelji Neva Funčić, Gloria Fabijanić Jelović, Uršula Tolj, Helena Funčić, Mario Lipovšek Battifiaca, Robert Ferlin i Uršula Tolj, koji su se pridružili sjajnim mladim voditeljima Leni Stojiljković i Borni Šmeru te zaslužili pljesak publike.

No, odličnoj zabavi tu nije bilo kraja, jer dok su se prebrojavali glasovi riječke publike pjevalo se i u revijalnom programu. Veliki su pljesak zaslužili: Alen Polić, Karin Kuljanić i Đani Maršan, Gina Picinić, Viktor i Irena, Džo Maračić Maki te Vivien Galletta i Voljen Grbac. I nakon revijalnog dijela došlo je vrijeme za proglašenje rezultata riječke publike te ukupnih nagrada festivala MIK 2024.


Riječka publika je za najdraže skladbe večeri odabrala “Tri mladića” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) u izvođenju Dina Guščića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota kojima je dodijelila 197 glasova, druga je Gina Picinić sa skladbom “Sanesego moja mladosti” (Andrej Baša) i 127 osvojenih glasova dok su treći bili Karin Kuljanić, Natko Štiglić i klapa Tić sa skladbom “Srce na cesti” (Robert Grubišić/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić/Ivan Nino Načinović) koja je osvojila 105 glasova riječke publike.

Nakon šeste, finalne festivalske večeri znaju se i najbolji po zbroju bodova prema odabiru publike svih gradova te je ukupni plasman sljedeći: treće mjesto osvojila je skladba “Pelica od pine” (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić) u izvedbi Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta koje su skupile ukupno 88 bodova, drugo mjesto u ukupnom poretku sa 100 bodova osvojila je skladba “Sansego moja mladosti” (Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić, dok su ukupni pobjednici sa 121 osvojenim bodom Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto sa skladbom “Tri mladića” (Robert Grubišić - Robert Pilepić - Robert Grubišić).