Ostalo 13. ožujak 2023. Izvor: TK Rival

U Delnicama se trčalo za Loreenin prvi samostalni korak

U Delnicama se trčalo za Loreenin prvi samostalni korak
Prekrasne sunčane Delnice privukle su jučer više od 100 trkača, koji su došli učiniti nešto dobro za svoje zdravlje i ujedno poduprijeti crowdfunding kampanju malene Loreen

Trkači i navijači počeli su se okupljati podno Japlenškog vrha, ispred pansiona “Lovački”, već od ranog jutra. Većina trkača skupila se oko 10:30 kako bi se zagrijala i uvjerila kakvu su im stazu priredili organizatori iz triatlon kluba Rival i domaćini iz Delnica. 

Uređeni i široki šumski putevi Japlenškog vrha pokazali su se kao idealna trkačka staza- zanimljiva za one iskusne trkače, a opet dovoljno lagana za rekreativce ili one najmlađe. 


Prema rasporedu startalo se u 11 sati, a 6 km dugu stazu nakon manje od pola sata prvi je pretrčao nitko drugi do Delničanin, član AK Rike- Pavle Kruljac, drugi je bio Bribirac Filip Tonković i treći Rivalov Dominik Oblak. Nedugo nakon muškog trojca u cilj su ušle i najbrže djevojke, prva opet Delničanka, kraljica Riječke Zimske Lige- Marina Juranić, druga Rivalova Renata Anić a treća Ana Rumiha. 

Uz najbrže djevojke i dečke, vrijedne Konzum bonove osvojili su tek devetomjesečni Tomislav koji je utrku završio uz pomoć tate i najiskusniji trkač- Josip Jahn. Goranske suvenire koje je pripremila TZ Gorskog Kotara i direktor Marko Hrg te nagrade najboljima, uručila je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić. Grad Delnice u suradnji s Hrvatskim Šumama počastio je sve trkače ručkom.


Na licu mjesta kao i uoči utrke za Loreeninu crowdfunding kampanju sakupljeno je više tisuća Eura i njezin odlazak na ovogodišnju terapiju više nije upitan. 100 ljudi trčalo je jučer za Loreen, a ispred nje je sada ovogodišnji 12 tjedni ciklus 5 satnog svakodnevnog treniranja kako bi i ona jednom samostalno potrčala. 

“Tko zna, možda nagodinu, možda za par godina, Loreen svoje prve trkačke korake učini upravo na Riječkoj Zimskoj Ligi, možda upravo u Delnicama…”, poručuju organizatori, zahvalivši svim donatorima i sponzorima. 

Si koji to žele donirati Loreen mogu podržati putem njene crowdfunding kampanje ili izravnom uplatom na žiro račun otvoren kod Erste banke na ime Loreen Juričić, IBAN: HR7724020063104287120 (za uplate iz inozemstva SWIFT/BIS: ESBCHR22).