Ostalo 21. travanj 2020.

U PGŽ kod dvije osobe u samoizolaciji potvrđen Covid- 19

U PGŽ kod dvije osobe u samoizolaciji potvrđen Covid- 19

Dva nova slučaja zaraza koronavirusom Covid- 19 zabilježena su na području Primorsko- goranske županije u protekla 24 sata. Obje osobe su bile u samoizolaciji i kontakti su osoba koje su došle zaražene iz inozemstva.

Na području Primorsko- goranske županije u proteklom su danu evidentirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom Covid- 19. Radi se o osobama koje su bile u samoizolaciji i kontakti su zaraženih osoba koje su se iz inozemstva vratile u našu županiju.

 “U vremenu kad se razmišlja o popuštanju određenih mjera nama je vrlo važno da to popuštanje ide ravnomjerno, uravnoteženo, sukladno epidemiološkoj situaciji. I danas imamo dva novooboljela, to je taj spori rast, otprilike svaki drugi dan jedan novooboljeli tijekom ovih ključnih tjedana i mjeseci epidemije. To je jedan umjereni rast, ali rast kojeg treba održati. Mi nemamo slobodnog protoka virusa u županiji i to ćemo nastojati očuvati kroz našu epidemiološku službu”, poručio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović, u današnjem javljanju za HRT.

Prvi dan otkako na području je naša županija podijeljena na tri zone (Primorje, otoci i Gorski kotar) policija je zabilježila trostruko manje pokušaja prolaska bez odgovarajućih propusnica, o čemu je izvijestio Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko- goranske.