Ostalo 8. travanj 2020.

U protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze u PGŽ

U protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze u PGŽ

U Primorsko- goranskoj županiji u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan novi slučaj oboljenja od koronavirusa Covid- 19. Potvrđeni broj zaraženih osoba i dalje je 46, dok je ozdravilo 13 pacijenata.

Situacija s koronavirusom Covid- 19 u Primorsko- goranskoj županiji je i dalje pod kontrolom. U protekla 24 sata nema evidentiranih novih slučajeva, ali nema ni novih oporavljenih pacijenata. Broj zaraženih trenutno je i dalje 46, a broj ozdavljenih osoba 13. 

“S obzirom na brojeve stanje je dobro. Od jučer nemamo novih oboljelih i to nas veseli. Nema opuštanja jer se stanje vrlo brzo može promijeniti, što vidimo svaki dan u drugim zemljama, pa čak i u našim županijama. Mi smo prvi u Hrvatskoj zatvorili domove za starije i time spriječili proboj virusa među najugroženiju skupinu. Vjerujem da ćemo već tokom današnjeg dana imati otvorene neke tržnice. 11 gradova i općina zatražilo je otvaranje svojih tržnica, čim svi ispune sve mjere koje smo propisali one će biti otvorene”, poručio je načelnik županijskog stožera civilne zaštite Marko Boras Mandić, u javljanju za Radio Rijeku.