Ostalo 12. travanj 2017.

Uskrs u Opatiji

Uskrs u Opatiji
Poseban uskršnji doručak za goste i posjetitelje Opatije, velika potraga za čokoladnim pisanicama za najmlađe i Uskršnji sajam, u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija, dio su zanimljive blagdanske ponude koja će sljedeći vikend ispuniti prigodnim koncertima, ali i posebnim programima za ljubitelje aktivnog odmora.
 
Od četvrtka (13. travnja) do ponedjeljka, (17. travnja) na šetnici iznad kupališta Slatina održat će se Uskršnji sajam u sklopu kojeg će se predstaviti proizvođači autohtonih proizvoda i opatijski umjetnici uz prigodni glazbeni program.
 
Glazbena škola “Mirković” iz Opatije četvrtak organizira Međunarodni glazbeni koncert mladih koji će okupiti mlade glazbenike iz Švicarske, Južnoafričke Republike i Hrvatske. Koncert će se održati s početkom u 17:00 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji. Ulaz je slobodan.
 
Subotu 10:00 sati ispred Ville Angioline za sve zainteresirane bit će organiziran program nordijskog hodanja kroz povijest Opatije uz stručno vodstvo licenciranih vodiča Kluba za športsku rekreaciju Gorovo. Isti dan na terasi Hotela Milenij od 15:00 do 17:00 sati održat će se i plesno- scenska izvedba "Čajanka" Centra za kulturni turizam "Koraki".
 
Nedjelju, na Uskrs, održat će se dva uskršnja koncerta i to u 12:00 sati tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran na terasi hotela Imperial i u 12:30 sati koncert Putokaza na terasi hotela Milenij.
 
Ponedjeljak će se održati Uskršnji doručak i velika potraga za čokoladnim pisanicama ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Tradicionalna kuhana šunka bit će poslužena opatijskim gostima dok će opatijske dame i uskršnji zečevi pomoći najmlađima u velikoj potrazi za čokoladnim jajima.
 
Na Uskršnji ponedjeljak na Slatini će se od 10:00 do 13:00 sati održati izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba. Prilika je to razgledati savršeno očuvane automobile koji su na prometnice prvi puta izašli još u prvoj polovici prošlog stoljeća.
 
Tijekom uskršnjih blagdana u Opatiji se očekuje dolazak 5.000 gostiju, koji će ostvariti oko 14.500 noćenja. Najviše gostiju se očekuje iz Njemačke i Austrije, a slijede domaći gosti te gosti iz Italije. U Opatiji će biti otvoreno 30 hotela u kojima će sve goste u sobama dočekati uskrsna čestitka s uskršnjim programom, pozivom na uskršnji doručak i kalendarom događanja za 2017. na pet stranih jezika.